Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kızılcık Hoşafı Tarifi

Kızılcık Hoşafı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kızılcık Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler

*13 su bardağı su
*3, 5 su bardak şeker
*1 kase kızılcık (resimde göreceksiniz kendinizde ayarlaya bilirsiniz)
*İsteğe göre çubuk tarçın, karanfil

Kızılcık Hoşafı Tarifi Yapılışı Size arkadaşımdan öğrendiğim bir tarifi paylaşıyorum bana memleketten annesinin getirdiği kızılcıktan verdi çok olduğu için dondurucuda muhafaza ediyor ve buzlu kızılcıktan nasıl hoşaf yapılır*Ramazan ayında da tüketilebilir çok güzel bir hoşaf oluyor ben 9 aylık bebişime ve 4 yaşındaki kızıma hazır meyve suyu yerine fırsat buldukça yapıyorum
Öncelikle şekeri ve suyu kaynatıyoruz sonra bir kaç damla limon damlatıyoruz ve kızılcığı ekliyoruz ben 1 kase kızılcık kattım ve pişene kadar kaynattım kızılcık rengini tamamen saldığında ve piştiğini hissettiğinizde altını kapatıp soğumaya bırakabilirsiniz İsterseniz çubuk tarçın ve karanfilde atabilirsiniz ben sunum yaptığım kaseye tada bardağa kullanıyorum değişik koku ve aroma verdiği için herkes sevmeye biliyor o yüzden sürahiye atmıyorum Sizde benim gibi değişik sunumlar yapabilirsiniz İsterseniz fazla yaparsanız kaynarken sıcak sıcak kavanozlara doldurup hemen ağzını kapatıp ters çevirin ve birkaç ay muhafaza edebilirsiniz biz bu tekniği yazın köye gidince kayınvalidemin bahçesindeki domateslerden menemenlik yaparken de uyguluyoruz kapağını kapatmadan kenarlarını kurulayın Afiyet olsun

858,496Konular
982,363Mesajlar
30,219Kullanıcılar
HeralexSon üye
Üst Alt