iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*34 kilo kızılcık (pişmiş, püre hali 1 kg1 ölçüden eksik)
*Şeker (yaklaşık 1 ölçü1200g)
*1 çay kaşığı limon tuzu
Kızılcık Marmelatı Tarifi Yapılışı Malum yaylada kızılcıklar çırpıldı) Yıkandı, alacaları ayrıldı ilk iş…
Derince bir tencere 1 çay bardağı ılık su ile kızılcıklar tencereye alınırPörtletinceye kadar(yöresel tabir sanırım, çekirdekleri ayrılıncaya kadar) sürekli karıştırılarak pişirilir (dikkat dibi çabuk tutar)
Ilıyınca bir tencere üzerine delikli kevgir (delikli süzgeç) yerleştirilir Pişmiş kızılcıklar sürtülerek püre hali elde edilir(ben bu iş için bakır tenceremin üstüne tam oturan bakır kevgirimi kullanıyorum)
Püre ve şeker bir derin çelik tencerede karıştırılır, şeker eritilirKarışım önce harlı sonra yavaş ateşte 1015 dk pişirilir(delikli kepçe ile köpüğü alınız )Ocaktan alınmasına yakın limon tuzu eklenir(dikkat dibi çabuk,tutar sürekli karıştırınız)
Sıvı kıvamlı marmeladınızı geniş emaye veya cam kaba alınızGüneşte üzeri tülbent veya mutfak şemsiyesi örtülü şekilde 23 gün temiz ve tozsuz ortamda sık karıştırarak güneşte pişiriniz
Afiyet olsun
*34 kilo kızılcık (pişmiş, püre hali 1 kg1 ölçüden eksik)
*Şeker (yaklaşık 1 ölçü1200g)
*1 çay kaşığı limon tuzu
Kızılcık Marmelatı Tarifi Yapılışı Malum yaylada kızılcıklar çırpıldı) Yıkandı, alacaları ayrıldı ilk iş…
Derince bir tencere 1 çay bardağı ılık su ile kızılcıklar tencereye alınırPörtletinceye kadar(yöresel tabir sanırım, çekirdekleri ayrılıncaya kadar) sürekli karıştırılarak pişirilir (dikkat dibi çabuk tutar)
Ilıyınca bir tencere üzerine delikli kevgir (delikli süzgeç) yerleştirilir Pişmiş kızılcıklar sürtülerek püre hali elde edilir(ben bu iş için bakır tenceremin üstüne tam oturan bakır kevgirimi kullanıyorum)
Püre ve şeker bir derin çelik tencerede karıştırılır, şeker eritilirKarışım önce harlı sonra yavaş ateşte 1015 dk pişirilir(delikli kepçe ile köpüğü alınız )Ocaktan alınmasına yakın limon tuzu eklenir(dikkat dibi çabuk,tutar sürekli karıştırınız)
Sıvı kıvamlı marmeladınızı geniş emaye veya cam kaba alınızGüneşte üzeri tülbent veya mutfak şemsiyesi örtülü şekilde 23 gün temiz ve tozsuz ortamda sık karıştırarak güneşte pişiriniz
Afiyet olsun