Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kızımın 2 Yaş Pastası

Kızımın 2 Yaş Pastası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kızımın 2 Yaş Pastası Tarifi İçin Malzemeler Keki için ;

1
*5 yumurta
*350 gr şeker
*300 ml sıvı yağ
*300 ml süt
*2 paket vanilya
*3 paket kabartma tozu
*50 gr kakao
*Bir çimdik tuz
*500 gr un

Kreması için;

*3 paket Dr otcker hazır kakaolu pasta kreması
*56 tane muz
*100 gr tereyağ
*45 su bardağı süt

Üzeri için;

*3 paket bonibon ( 3lu paketlerden)
*5 paket 80 gr sütlü çikolata
*10 paket rulokat (15li olanlardandı benimki)

Kızımın 2 Yaş Pastası Tarifi Yapılışı Merhabalar kızım 2 yaş pastasını kendim yaptım bu sene iyi kide yapmışım çok güzel oldu tadı ilk olarak sunu söyleyeyim Kreması hazır kullandım hazır kullanmak istemeyenler kendileri hazırlayabilir tabiki ama bu şekilde tadı kıvamı süper oldu

1
*Kek için şeker ve yumurtayı iyice çırpıcıyla çırpıyoruz, beyazlaşana kasar 4 dk kadar
*Süt, yağ ve tuzu da ekleyip, karıştırın
*Daha sonra diğer makaleleri ekleyin ve karıştırın
*Yağlanmış borcama döküm Önceden ısıtılmış 180 °C de 3045 dk kontrollü pişirin
*Krema için tereyağ süt ve toz karışımı dökün ve çırpın* Hazır krema Ben katılastırıcı koydum 1 kaşık ama türkiyede var mı bilmiyorum olmasada oluyor
*Kekimiz soğuduğunda 2 kalıpla kesip arasına krema sürüp muzları doğruyoruz
*Kestiğimiz diğer keki dikkatlice kapatıyoruz üzerine de krema dan sürüyoruz pastanın etrafına da
*Kremanın 2 tanesi içine 1 tanesi üstüne
*Çikolatalarımızı eritiyoruz
*Ben mikrodalga da erittim
*Fırça ya da çay kaşığı arkasıyla sürüp, rulokatları kenarlarında yapıştırıyoruz
*Daha sonra üzerine de erittiğimiz çikolatadan döküp, bonibonlari tek tek diziyoruz
*34 saat buzdolabında dinlendikten sonra afiyetle yiyoruz
*Kek piştikten ve tamamen soğuduktan sonra iple kestim Tüm keki daha sonra 2 şeklinde kestim
*Kalan keki süt ile ıslatıp yuvarlayıp, hindistan cevizine bulayıp, servis edebilirsiniz

Not; Arkadaşlar pastayı kesince servis tabağının üzerine direk koymayınAltına 3 parçaya kestiğiniz yağlı kağıdın üzerine koyun o şekilde pastayı tamamlayın Süsleyip en sonunda pasta donduktan sonra altındakileri yavaşça çekin

858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt