Kızını ‘töre böyle’ diye öldüren baba tutuklandı Kızını ‘töre böyle’ diye öldüren baba tutuklandı Şanlıurfa’da ailesinin izni olmadan evlenen, daha sonra eşini terk edip geri dönen genç kız, “töre böyle diye babası kadar öldürüldü “Kız gelinliğiyle gitti yerden, ama kefeniyle çıkar diyen baba tutuklandı ŞANLIURFA Yasemin K, 19 yaşında töreye aleyhinde çıktığı için babası tarafından öldürüldü Şanlıurfa’da ailesi izin vermeyince, evden kaçarak sevdiği kişiyle evlenen, sonradan eşini terk edip ailesinin yanına geri dönen Yasemin’i töre yüzünden öldürdüğünü itiraf eden baba İbrahim Halil Ç tutuklandı Baba Ç kızının boş bir arazide öldürülmüş olarak bulunmasından daha sonra verdiği birincil ifadede “Kızım intihar etti iddiasında bulunmuştu Oysa Yasemin K’nın töre cinayetine kurban gitmiş olabileceği ihtimali üstüne gözaltına alınan babanın sonradan şu ifadeyi verdiği belirtildi: id “Töremiz gereği bir eve gelinliği ile dışarı giden kız, kefeniyle çıkar Ben de şerefimi kurtarmak için bu kararı aldım ve kız kardeşimin evinden aldığım Yasemin’i anlamsız araziye götürerek öldürdüm Yasemin’i öldürüp şerefimi kurtardım, pişman değilim Otopside bir buçuk aylık hamile olduğu görünüşe göre genç kızın ailesinin sahip çıkmadığı cenaze ise kadın örgütleri göre toprağa verildi Baba Ç, dün sevk edildiği mahkemece tutuklandı Olayla ilgili gözaltına alınan diğer 6 yakını ise savcılıkça özgürlük bırakıldı http:wwwsanalhukukburosucommodue gazetebaslik