iltasyazilim
FD Üye
Kladdkaka İsveç'te çok bilinen ve sevilen, browniyi andıran bir çikolatalı kek İsteğe göre, farklı tatlar yaratmak için, içine rendelenmiş portakal kabuğu veya vanilya şekeri eklenebilir, hamurun kek kalıbına yapışmaması için de hindistan cevizi serpilebilir
İçindekiler
3 yumurta
3 dl şeker
5 msk kakao
125 g margarin
1,5 dl un
İsteğe göre:
1 tsk vanilya şekeri
Rendelenmiş portakal kabuğu
Pudra şekeri
Yapılışı
Margarini eritin
Yumurtayı ve şekeri çıpın
Unu, kakaoyu ve isteğe göre portakal kabuğu rendesi veya vanilyayı karıştırın ve şekeryumruta karışımına ekleyin Eritilmiş margarinide ekleyip çırpın
Yapışmaması için, yağlanmış bir kek kalıbına hindistan cevizi veya galeta unu serpin Hamuru kalıbın içinde dökün
Fırında 20 dakika, 200 derecede pişirin
Pişmiş olduğunu anlamak için kekin kenarına kürdan batırın Kekin kenarları kuru ortası pişmemiş, biraz ıslak olacak
Servis için üstüne pudra şekeri serpin
İçindekiler
3 yumurta
3 dl şeker
5 msk kakao
125 g margarin
1,5 dl un
İsteğe göre:
1 tsk vanilya şekeri
Rendelenmiş portakal kabuğu
Pudra şekeri
Yapılışı
Margarini eritin
Yumurtayı ve şekeri çıpın
Unu, kakaoyu ve isteğe göre portakal kabuğu rendesi veya vanilyayı karıştırın ve şekeryumruta karışımına ekleyin Eritilmiş margarinide ekleyip çırpın
Yapışmaması için, yağlanmış bir kek kalıbına hindistan cevizi veya galeta unu serpin Hamuru kalıbın içinde dökün
Fırında 20 dakika, 200 derecede pişirin
Pişmiş olduğunu anlamak için kekin kenarına kürdan batırın Kekin kenarları kuru ortası pişmemiş, biraz ıslak olacak
Servis için üstüne pudra şekeri serpin