Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Klasik Aşure

Klasik Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Klasik Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kurufasulye
*1 çay bardağı kuru kayısı
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı kuru dut
*yarım çay bardağı kuş üzümü
*yarım çay bardağı çam fıstığı
*1 çay bardağı fındık
*1 çay bardağı kuru incir
*istenilen kadar şeker

Üzeri için*:


*karanfil
*tarçın
*nar
*ceviz

Klasik Aşure Tarifi Yapılışı Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ıslatıyoruz ertesi gün ayrı ayrı tencerelerde haşlıyoruz Buğdayı aşure yapacağımız tencerede üzerini iki kat geçecek şekilde su koyup iyice pişiriyoruz Aynı zamanda kayısıyı*ve inciri küçük küçük doğrayıp kaynar suda yumulaması*için bekletiyoruz Kuru üzümü de kaynamış*suda bekletiyoruz Dut için böyle bir işleme gerek yok çünkü dut sıcağı gördüğünde zaten hemen şişip*yumuşar Buğday piştiğinde*kuru fasulye ve nohutu aynı tencereye ekliyoruz Pirinç koymuyorum çünkü gereken kıvamı buğdayın suyu sağlıyor Damak zevkimize göre şekerini ekliyoruz Daha sonra suyunu suzdüğümüz kuruyemişleri kuş üzümünü fındığı*ve çam fıstığını da ekliyoruz Duruma göre kaynamış*su ekleyip kıvamını istediğimiz gibi ayarlayabiliriz buğday durdukça yoğunluk verecektir üzerini istediğiniz şeyle süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,996Mesajlar
29,981Kullanıcılar
mordowSon üye
Üst Alt