iltasyazilim
FD Üye
Klasik Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kurufasulye
*1 çay bardağı kuru kayısı
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı kuru dut
*yarım çay bardağı kuş üzümü
*yarım çay bardağı çam fıstığı
*1 çay bardağı fındık
*1 çay bardağı kuru incir
*istenilen kadar şeker
Üzeri için*:
*karanfil
*tarçın
*nar
*ceviz
Klasik Aşure Tarifi Yapılışı Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ıslatıyoruz ertesi gün ayrı ayrı tencerelerde haşlıyoruz Buğdayı aşure yapacağımız tencerede üzerini iki kat geçecek şekilde su koyup iyice pişiriyoruz Aynı zamanda kayısıyı*ve inciri küçük küçük doğrayıp kaynar suda yumulaması*için bekletiyoruz Kuru üzümü de kaynamış*suda bekletiyoruz Dut için böyle bir işleme gerek yok çünkü dut sıcağı gördüğünde zaten hemen şişip*yumuşar Buğday piştiğinde*kuru fasulye ve nohutu aynı tencereye ekliyoruz Pirinç koymuyorum çünkü gereken kıvamı buğdayın suyu sağlıyor Damak zevkimize göre şekerini ekliyoruz Daha sonra suyunu suzdüğümüz kuruyemişleri kuş üzümünü fındığı*ve çam fıstığını da ekliyoruz Duruma göre kaynamış*su ekleyip kıvamını istediğimiz gibi ayarlayabiliriz buğday durdukça yoğunluk verecektir üzerini istediğiniz şeyle süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*2 su bardağı buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kurufasulye
*1 çay bardağı kuru kayısı
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı kuru dut
*yarım çay bardağı kuş üzümü
*yarım çay bardağı çam fıstığı
*1 çay bardağı fındık
*1 çay bardağı kuru incir
*istenilen kadar şeker
Üzeri için*:
*karanfil
*tarçın
*nar
*ceviz
Klasik Aşure Tarifi Yapılışı Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ıslatıyoruz ertesi gün ayrı ayrı tencerelerde haşlıyoruz Buğdayı aşure yapacağımız tencerede üzerini iki kat geçecek şekilde su koyup iyice pişiriyoruz Aynı zamanda kayısıyı*ve inciri küçük küçük doğrayıp kaynar suda yumulaması*için bekletiyoruz Kuru üzümü de kaynamış*suda bekletiyoruz Dut için böyle bir işleme gerek yok çünkü dut sıcağı gördüğünde zaten hemen şişip*yumuşar Buğday piştiğinde*kuru fasulye ve nohutu aynı tencereye ekliyoruz Pirinç koymuyorum çünkü gereken kıvamı buğdayın suyu sağlıyor Damak zevkimize göre şekerini ekliyoruz Daha sonra suyunu suzdüğümüz kuruyemişleri kuş üzümünü fındığı*ve çam fıstığını da ekliyoruz Duruma göre kaynamış*su ekleyip kıvamını istediğimiz gibi ayarlayabiliriz buğday durdukça yoğunluk verecektir üzerini istediğiniz şeyle süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun