Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Klasik Revani (Tam Ölçü)

Klasik Revani (Tam Ölçü)
0
108

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Klasik Revani (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*1 5su bardağından biraz fazla un

Şerbet İçin;


*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*12 damla limon suyu

Klasik Revani (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti hazırlayalım
Şeker ve su bir tencereye alınır, kaynamaya bırakılır
34 dk kaynadıktan sonra 12 limon suyu damlatılır
34 dk daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Şimdi hamuru hazırlayalım
Yumurtaları, şekeri ve vanilyayı güzelce çırpalım
Süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım
İrmiği koyup güzelce karıştıralım
Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın Unu kontrollü ekleyin ki revani hamurumuz katı olmasın ki tatlımız da yumuşak olsun
Hamurumuzu pişirme tepsimize dökelim Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü pişirelim Benim revamin 20 dk da pişmişti Revanı kekimiz piştikten sonra çıkaralım 2 dk sonra ( ilk sıcağı çıktıktan sonra) soğuyan ( ılıyan) şerbetimizle buluşturalım Dinlendikten sonra servis edebiliriz
 
858,497Konular
982,114Mesajlar
30,072Kullanıcılar
rzgrmsaSon üye
Üst Alt