iltasyazilim
FD Üye
Klasik Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker(200 ml)
*Yarım su bardağı sıvı yağ(200 ml)
*1 su bardağı (200 ml) yoğurt
*1 su bardağı irmik (200 ml)
*1 su bardağı un (200 ml)
*Vanilya kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 su bardağı* *toz şeker
*4 su bardağı su
*1 limon dilimi
Üzeri için :
*Hindistan cevizi
Klasik Revani Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetimiz ile başlayalım, tenceremize şekerimizi suyumuzu koyup kaynatalım Limon dilimini de katıp 5 dkk kaynatıp soğumaya bırakalım Gelelim hamurumuza yumurta ile şekeri çırpıp, ardından tüm malzemeleri de koyup bir iki kere daha çırpıp yağlanmış fırın tepsimize veya kare borcamımıza hamurumuzu yayalım 180 derecelik fırında 30 ile 40 dk pişirelim İlk sıcaklığı geçince soğuk şerbetimizi de ekleyip çekmesini bekleyelim, afiyet olsun*
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker(200 ml)
*Yarım su bardağı sıvı yağ(200 ml)
*1 su bardağı (200 ml) yoğurt
*1 su bardağı irmik (200 ml)
*1 su bardağı un (200 ml)
*Vanilya kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 su bardağı* *toz şeker
*4 su bardağı su
*1 limon dilimi
Üzeri için :
*Hindistan cevizi
Klasik Revani Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetimiz ile başlayalım, tenceremize şekerimizi suyumuzu koyup kaynatalım Limon dilimini de katıp 5 dkk kaynatıp soğumaya bırakalım Gelelim hamurumuza yumurta ile şekeri çırpıp, ardından tüm malzemeleri de koyup bir iki kere daha çırpıp yağlanmış fırın tepsimize veya kare borcamımıza hamurumuzu yayalım 180 derecelik fırında 30 ile 40 dk pişirelim İlk sıcaklığı geçince soğuk şerbetimizi de ekleyip çekmesini bekleyelim, afiyet olsun*