iltasyazilim
FD Üye
Klasik Tatlı Kurabiye Tarifi (Bisküvi Tadında) İçin Malzemeler
*1 paket margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un (4 su bardağı kadar) ele yapışmayan bir hamur olacak
Klasik Tatlı Kurabiye Tarifi (Bisküvi Tadında) Yapılışı
1
*İlk önce yumuşamış margarin sıvı yağ ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırıyoruz
*Sırasıyla pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı da ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştıralım
*Unu da yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim
*Arzu ettiğiniz şekli verip önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim
*Bu hamurla dilediğiniz şekilde kurabiye yapabilirsiniz garanti tariftir ??
*Ben klasik bisküvi şekliyle yaptım hem fazla adet çıkıyor hemde oğlum daha rahat yiyor üstünü dilerseniz çikolatalı ya da meyveli soslarla süsleyebilirsiniz
*Aynı zamanda buzluğa kaldırıp ani gelen misafirlere ikram edebilirsiniz Yapacak olanlara şimdiden afiyet bal olsun ??
*1 paket margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un (4 su bardağı kadar) ele yapışmayan bir hamur olacak
Klasik Tatlı Kurabiye Tarifi (Bisküvi Tadında) Yapılışı
1
*İlk önce yumuşamış margarin sıvı yağ ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırıyoruz
*Sırasıyla pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı da ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştıralım
*Unu da yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim
*Arzu ettiğiniz şekli verip önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim
*Bu hamurla dilediğiniz şekilde kurabiye yapabilirsiniz garanti tariftir ??
*Ben klasik bisküvi şekliyle yaptım hem fazla adet çıkıyor hemde oğlum daha rahat yiyor üstünü dilerseniz çikolatalı ya da meyveli soslarla süsleyebilirsiniz
*Aynı zamanda buzluğa kaldırıp ani gelen misafirlere ikram edebilirsiniz Yapacak olanlara şimdiden afiyet bal olsun ??