iltasyazilim
FD Üye
Klasik Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*100 gram tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 su bardağı un
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
*3 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*1 fiske tuz
*
Klasik Un Helvası Tarifi Yapılışı 3 su bardağı sıcak suyun içine şeker ve bir fiske tuz atılarak eriyinceye kadar karıştırılır*Derin bir tencerede tereyağı eritilir, zeytinyağı ve un ilave edilir, tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak unun rengi açık kahverengi olana kadar kavrulur*Un kavrulunca içine cevizi eklenir, birkaç dakika daha karıştırılır Şekerli su eklenir, hızlı hızlı karıştırılır*Suyunu çeken helva 12 dakika kadar kaşığın tersiyle kavrulur*Sıcakken kaşıkla ya da kurabiye kalıplarıyla şekillendirilir*Ceviz parçalarıyla servis edilir AFİYET OLSUN…
*100 gram tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 su bardağı un
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
*3 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*1 fiske tuz
*
Klasik Un Helvası Tarifi Yapılışı 3 su bardağı sıcak suyun içine şeker ve bir fiske tuz atılarak eriyinceye kadar karıştırılır*Derin bir tencerede tereyağı eritilir, zeytinyağı ve un ilave edilir, tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak unun rengi açık kahverengi olana kadar kavrulur*Un kavrulunca içine cevizi eklenir, birkaç dakika daha karıştırılır Şekerli su eklenir, hızlı hızlı karıştırılır*Suyunu çeken helva 12 dakika kadar kaşığın tersiyle kavrulur*Sıcakken kaşıkla ya da kurabiye kalıplarıyla şekillendirilir*Ceviz parçalarıyla servis edilir AFİYET OLSUN…