Ramazan K., "Şikayetinin sebebinin ruhsal git geller yaşaması olduğunu zannediyorum" sözünü kullandı.
Koç Üniversitesi'nde Rektör Umran Savaş İnan'ın kızı Ayşe İnan'ı toplamda 1 milyon 150 bin lira alarak dolandırdığı teziyle hakkında dava açılan ve o devir üniversite koordinatörü olan sanık Ramazan K. hakim karşısına çıktı.
Sanık Ramazan K. "Bir kuruş bile para almadım. Bu durumla suçlanarak her şeyimi kaybettim. Bir insanı alıp onuncu kattan aşağı atmak üzere. Evvel ulu Allah'tan sonra sizden adalet istiyorum" dedi.
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Ramazan K. katıldı. Şikayetçi Ayşe İnan ise gelmedi.
'ÇOCUĞU İLE İLGİLİ SORUNLARDA MÜŞTEKİNİN YANINDA OLDUM'
Sanık Ramazan K. savunmasında, "Koç Üniversitesi'nde 2005 yılından 8 Mart 2019 tarihine kadar çalıştım. Misyonum müddetince müşteki Ayşe İnan'ın babasıyla çalıştım. Ayşe İnan'ın boşanma davası ve sonraki periyodunda rektörün ricasıyla yakın bir diyalog içerisinde olup sıkıntılarının çözülmesi konusunda yardımcı olmaya çalıştım. Boşandıktan sonra da çocuğu ile ilgili sıkıntılarda müştekinin yanında oldum" dedi.
Müştekinin eski eşinin, çocuk görüşü sırasında muhafaza polislerine saldırması üzerine evvel şikayetçi olduklarını, sonra vazgeçtiklerini söyleyen sanık Ramazan K., belgede geçen emniyet ve adliye ile ilgili temasına ait konuların, bu şikayetin geri alınması süreçleriyle ilgili olduğunu savundu.
'ADALET İSTİYORUM'
Müştekinin uyuşturucu kullandığı konusunda da rastgele bir bilgisi olmadığını, bu hususu soruşturmada öğrendiğini tez eden sanık Ramazan K., "Ayşe İnan'dan bir kuruş bile para almadım. Müştekinin bu formda beni şikayet etmesinin sebebinin ruhsal git geller yaşaması olduğunu zannediyorum. Aktarılan paralar eski eşimdendir. Banka dekontlarından da görülecektir. 1 milyon TL'yi teminat gösterip bankadan kredi kullandım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bu durumla suçlanarak her şeyimi kaybettim. Bir insanı alıp onuncu kattan aşağı atmak üzere. Evvel ulu Allah'tan sonra sizden adalet istiyorum" diye konuştu.
Sanık Ramazan K. soru üzerine 2019 yılı Ocak ayında yüksek performasından ötürü rektörün talimatıyla hesabına 70 bin TL prim yatırıldığını, yatıran kişi olarak Koç Üniversitesi'nin göründüğünü belirtti.
ŞAHİT: ÜNİVERSİTEDE BU USUL BİR FİİLİN İŞLENMESİ İHTİMALİ YOKTUR
Koç Üniversitesi'nde 2018 yılının Nisan ayına kadar genel sekreter olarak misyon yapan Murat Şakir Halimoğlu duruşmada şahit olarak dinlendi. Şahit Halimoğlu, "Sanık ile müşteki ortasında cürüm oluşturacak rastgele bir iritibat olduğuna dair bilgi sahibi değilim. Lakin duyduğuma nazaran, Ramazan vazifesi olmadığı halde ailevi nedenlerden ötürü boşanma evresindeki Ayşe İnan'a yardımcı olmuştur. Bizim çalıştığımız üniversitede bu şekil bir fiilin işlenmesi ihtimali yoktur. Üniversitenin kontrolü ve çalışma hali buna imkan bırakmayacaktır" dedi.
SANIK AVUKATLARI İSİMLİ KONTRÜLÜN KALDIRILMASINI TALEP ETTİ
Sanık Ramazan K.'nın avukatları, müştekinin argümanlarının hiçbir desteği olmadığını, bu nedenle sanığın isimli denetiminin kaldırılmasını talep ettiler.
'ŞİKAYETİMİZ DEVAM EDİYOR'
Müşteki Ayşe İnan'ın avukatı ise, "Sanıktan şikayetimiz devam ediyor. Ayrıyeten müvekkilimin ailevi durumunu göz önünde bulundurarak basın kapalılığı talep ediyorum. Bir sonraki celse sanık hakkında yazılı beyanda bulunacağız" formunda konuştu.
MÜŞTEKİ VE BABASINA ZORLA GETİRME KARARI
Mahkeme heyeti, adabına uygun davetiye bildirimine karşın duruşmaya gelmeyen müşteki Ayşe İnan ve tanıklık için çağrılan babası Umran Savaş İnan'ın zorla getirilmesine karar verdi. Basın saklılığı talebinin koşullar oluşmadığından reddeden heyet, sanık Ramazan K. hakkındaki isimli denetim kararının kaldırılmasına hükmetti.
Şahit Umran Savaş İnan'ın 14 Kasım 2017-24 Eylül 2019 tarihleri ortasındaki hesap ekstresinin istenmesi için bankaya müzekkere yazılmasına da karar veren heyet, duruşmayı erteledi.