Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Koca pişirme rehberi

Koca pişirme rehberi
0
55

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Koca pişirme rehberi Koca pişirme rehberi Kocaların çoğu pişirilme sürecinde hatalı operasyongördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar Gerçek odur oysa, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazılarıda basıp, ezip turşusunu kurarak ve yeniden kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına niçin olurlar Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez Ancak iyi pişirilenin sahiden tadına doyum olmaz Koca şeçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir Bunun içın çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir Beğeninin bireysel olduğunu düşünerek koca seçimini sadece kendiniz yapınız Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler Ara Sıra pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir yada kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler Onları tencerelerinde tutmak için atama duygusuadlı kuvvetsiz iplikten fazla refahadlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan kesintisiz bir ateş yakılır Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır O Kadar çoğu iyice pişinceye değin çoğu kez köpürebilir Özellikle sirke ve karabiber yerine tatıcıların öpücükadı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir Tadına bakarken zevk, iyimserlik ve neşe yarı baharattan birer tutam katmanız önerilir Ama bunlar öteki baharatlar gibi derece derece ve dikkatlice kullanılmalıdır Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz ülkü gelmesini durdurmak için ara sıra hafifçe karıştırılmalıdır Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır Böyle pişirildiği vakit size fazla yerinde ve sindirilmesi basit olacaktır Ihmalkârlık sebebiyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır Bu yolda hazır kocamutlu bir ömür her tarafında tadını korur! (bu yazı 1800 yıllarında basılmış bir yemek kitabının ön sözünden alınmıştır)  
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt