Bugün düzenlenen Bilim Konseyi toplantısı sonrasında açıklamada bulunan Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, "Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an evvel kavuşmalarını istiyoruz" dedi. Yükseköğretimle ilgili yapılan değerlendirmeleri açıklayan Bakan Koca, "Bugün yüksek öğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunda yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olara devam edilmesi konusunda görüş birliği YÖK'e iletilmiştir" dedi.
Bakan Koca'nın açıklamaları neyi söz ediyor?
Sıhhat Bakanı Koca'nın yaptığı açıklamayla görüyoruz ki önümüzdeki devirde Hoş Sanatlar Fakültesi, Tıp Fakültesi üzere daha çok uygulamalı eğitim alan kısımlar yüz yüze eğitime başlayacak, daha çok teoriye dayalı fakülteler ise online eğitime devam edecek. Bu sayede okullardaki ve yurtlardaki öğrenci sayısının da minimumda tutulacağını söyleyebiliriz.
Birtakım üniversiteler teorik derslere dayalı kısımlarda devri tatil etme kararı açıkladı.
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının dışında birtakım üniversiteler 2021 bahar periyodunda teorik derslere dayalı tüm kısımları tatil etmeye başladı. Bu noktada açıklama yapan birinci üniversiteler ise Marmara ve Ege Üniversitesi oldu.
"Yerinde karar periyoduna geçiyoruz"
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, yayınladığı basın açıklamasında, "Salgın idaresinde 'yerinde karar' devrinde olduğumuzdan geçen hafta kelam etmiştim. Yerlinde alınacak kararlara temel olması emeliyle bir haftalık toplam olay sayılarının nüfusa oranlı olarak vilayetlerimizdeki durumunu gösteren haritayı yayımladık. Bu bilgileri her hafta tertipli olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Daha ayrıntılı göstergelere ait çalışmalar da yapılmaktadır." sözleri kullanıldı.