iltasyazilim
FD Üye
Kocakarı Gerdanı (Sarı Sarma) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
İç harcı için;
*Ceviz yada fındık
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*Yarım limon suyu
Üzeri için;
*Tereyağ ve ayçiçeği yağı
Kocakarı Gerdanı (Sarı Sarma) Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırladım ben
*İsteğe bağlı bir paket baklavalık yufka tezgaha koydum
*İçine ceviz koyuyoruz ve oklava yardımı ile sarıyoruz
*Daha sonra büzerek oklavayı çıkarıyoruz
*Borcama yada fırın tepsisine diziyoruz
*Üzerine tereyağ karşımızda döküp, fırına koyuyoruz
*3540 içinde oluyor bende fırın önce ısıttım daha iyi oldu
*Şerbeti ılık olacak tatlımız soğuk olacak üzerine döküyoruz Tatlımız hazır
*1 paket baklavalık yufka
İç harcı için;
*Ceviz yada fındık
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*Yarım limon suyu
Üzeri için;
*Tereyağ ve ayçiçeği yağı
Kocakarı Gerdanı (Sarı Sarma) Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırladım ben
*İsteğe bağlı bir paket baklavalık yufka tezgaha koydum
*İçine ceviz koyuyoruz ve oklava yardımı ile sarıyoruz
*Daha sonra büzerek oklavayı çıkarıyoruz
*Borcama yada fırın tepsisine diziyoruz
*Üzerine tereyağ karşımızda döküp, fırına koyuyoruz
*3540 içinde oluyor bende fırın önce ısıttım daha iyi oldu
*Şerbeti ılık olacak tatlımız soğuk olacak üzerine döküyoruz Tatlımız hazır