iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
12 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı fıstık
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
15 su bardağı sıvıyağ
4 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın Bir kapta suyunu süzüp bekletin Soğanları ince kıyın Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurunKavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin
Böylece dolma içini hazırlayınKofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin Kısık ateşte 30 dakika pişirin
12 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı fıstık
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
15 su bardağı sıvıyağ
4 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın Bir kapta suyunu süzüp bekletin Soğanları ince kıyın Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurunKavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin
Böylece dolma içini hazırlayınKofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin Kısık ateşte 30 dakika pişirin