iltasyazilim
FD Üye
Köfte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük boy kuru soğan( rendenin ince kısmıyla rendeleyip suyunu sıkın)
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvı yağ, tuz, sıcak su(67 su bardağı)
*Not:Suyunu çok koymayın, köfteleri ekledikten sonra gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz
Köftesi için:
*200250 gram kıyma
*23 yemek kaşığı ince bulgur
*1 yumurtanın sarısı
*23 yemek kaşığı un
*Tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik
*Köfteleri bulamak için un
Köfte Çorbası Tarifi Yapılışı
Kıyma, yumurta sarısı, ince bulgur, un, tuz ve baharatları karıştırıp güzelce yoğurun Bir tepsiye un serpin Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve un serpilmiş tepsiye koyun Bu şekilde bütün harçtan minik misket köfteler yapın Köftelerin tepsiye ve birbirlerine yapışmamaları için tepsiyi ara ara sallayın Köfteler una bulansınlar Bu esnada gerekirse biraz daha un serpebilirsiniz Tencereye biraz sıvı yağ koyup rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ekleyip karıştırın, hafif pembeleşince salçasını koyup karıştırın, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ve üstüne sıcak su ekleyin Çorbanın suyu kaynayınca yavaş yavaş ve karıştırarak köfteleri ilave edin Köfteler pişene kadar pişirin Çorbanız köftelerin unundan dolayı koyulaşıp kıvam alacaktır Arzuya göre çorbanıza sıcak su ilave ederek kıvamını zevkinize göre ayarlayın Çorbanızı ocaktan almadan önce baharatlarla(karabiber, nane, pul biber, kekik) tatlandırabilirsiniz Yapacaklara şimdiden afiyet olsun
*1 küçük boy kuru soğan( rendenin ince kısmıyla rendeleyip suyunu sıkın)
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvı yağ, tuz, sıcak su(67 su bardağı)
*Not:Suyunu çok koymayın, köfteleri ekledikten sonra gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz
Köftesi için:
*200250 gram kıyma
*23 yemek kaşığı ince bulgur
*1 yumurtanın sarısı
*23 yemek kaşığı un
*Tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik
*Köfteleri bulamak için un
Köfte Çorbası Tarifi Yapılışı
Kıyma, yumurta sarısı, ince bulgur, un, tuz ve baharatları karıştırıp güzelce yoğurun Bir tepsiye un serpin Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve un serpilmiş tepsiye koyun Bu şekilde bütün harçtan minik misket köfteler yapın Köftelerin tepsiye ve birbirlerine yapışmamaları için tepsiyi ara ara sallayın Köfteler una bulansınlar Bu esnada gerekirse biraz daha un serpebilirsiniz Tencereye biraz sıvı yağ koyup rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ekleyip karıştırın, hafif pembeleşince salçasını koyup karıştırın, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ve üstüne sıcak su ekleyin Çorbanın suyu kaynayınca yavaş yavaş ve karıştırarak köfteleri ilave edin Köfteler pişene kadar pişirin Çorbanız köftelerin unundan dolayı koyulaşıp kıvam alacaktır Arzuya göre çorbanıza sıcak su ilave ederek kıvamını zevkinize göre ayarlayın Çorbanızı ocaktan almadan önce baharatlarla(karabiber, nane, pul biber, kekik) tatlandırabilirsiniz Yapacaklara şimdiden afiyet olsun