Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köfteli Çorba

Köfteli Çorba

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr kıyma
*1 tane soğan rendesi
*Yarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinç
*4)karabiber, kimyon, yenibahar, kekik, nane, tuz
*( ben genellikle her zaman yaptığım köfteden ayırıp içine bulgur eklemesi yapıyorum )

TERBİYESİ;

*2 Su bardağı yoğurt
*1 Tepeleme çorba kaşığı un
*1 yumurtanın sarısı
*Yarım Limonun suyu
*1 Buçuk litre su

*
Köfteli Çorba Tarifi Yapılışı Merhabalar bugün sizinle bizim evin favori çorbası olan köfteli çorba yapımımı paylaşacağım, öncelikle genel bir tarif vermekle birlikte genel olarak ben bu çorbanın tarifinde gerçekten köfte yaptığım zaman bir parçasını ayırıp için göz kararı ince köftelik bulgur ekleyip minik minik yuvarlayarak buzluğuma atıyorum, herzaman elimin altında oluyor ve kızım bayılıyor Gelelim tarifin yapılışına;
Köfteleri hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğanımı bulgur ve baharatları bir kaba alıyorum ve iyice özleşinceye kadar yoğuruyorum, daha sonra bir tepsi unlayıp yuvarladığım minik köfteleri atıyorum, (boyut size kalmış genellikle fındık büyüklüğü bu çorba için ideal olan ) elinize yapışmaması için arası da unlayabilisiniz duruma göre
Köfteler hazır olunca çorba tenceremizi alıp 1, 5 litre su koyup kaynatıyoruz ve kaynayan suya yavaşça köfteleri atıyoruz
Bu sırada terbiyeyi hazırlayalım öncelikle geniş bir kaba yoğurdu alıp üzerine unu eleyip, bir yumurta sarısını ve limonu ekleyelim ,daha sonra kaynayan sudan alıp yavaşça ve sürekli olarak karıştıralım terbiyeyi seyreltip karıştırarak köftelerin üzerine ekleyelim
Ara sıra karıştırarak 2025 dk pişirelim ben ekstra olarak içine erişte yoksa tel şehriyede atıyorum bir çay bardağı kadar
Pişen çorbanın üzerine isterseniz tereyağı ve nane eritip ekleyebilirsiniz şimdiden afiyet olsun

858,478Konular
981,310Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt