iltasyazilim
FD Üye
Köfteli Davet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 er tatlı kaşığı nane ve tatlı pul biber
*1 er çay kaşığı tuz ve kekik
*Yarımşar çay kaşığı kimyon ve karabiber
*77 su bardağı kaynar su
*1 küçük su bardağı kare şehriye
*1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Köftesi için:
*1 küçük kase kıyma
*1 dolu yemek kaşığı galeta unu
*Tuz, karabiber ve pulbiber
Köfteli Davet Çorbası Tarifi Yapılışı Sıvı yağı tencereye alalım Yağ ısınınca unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kokusu çıkana kadar kavuralım Salçaları ekleyip 12 dakika karıştırdıktan sonra çırpma telini alalım 1 büyük bardak soğuk su koyarken bir yandan da hızlıca çırpalım ki topaklar açılsın Topaklar açılınca su, tuz ve baharatları ekleyip kaynayana kadar karıştıralım Ben çorba için 1 su bardağı soğuk su, 2 su bardağı et suyu ve 4 su bardağı da kaynar su olmak üzere 7 bardak su kullandım Et suyu yerine normal su koyacaksanız ortalama 78 bardak su gerekecektir Kıvam tercihine göre son bir bardak değişebilir Kaynayınca şehriyeleri ekleyelim Bu arada kıyma, galeta unu ve baharatları karıştırıp yoğuralım ve minik köfteler yapalım Köfteleri ben daha lezzetli olsun diye çok az yağda 2 dakika tavada döndürüyorum Şehriyeler pişince köfte ve mercimeği ekleyelim 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım Çok lezzetli ve besleyici bir çorba Erişte ile de yapabilirsiniz Davet sofralarına da çok yakışır Afiyet olsun
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 er tatlı kaşığı nane ve tatlı pul biber
*1 er çay kaşığı tuz ve kekik
*Yarımşar çay kaşığı kimyon ve karabiber
*77 su bardağı kaynar su
*1 küçük su bardağı kare şehriye
*1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Köftesi için:
*1 küçük kase kıyma
*1 dolu yemek kaşığı galeta unu
*Tuz, karabiber ve pulbiber
Köfteli Davet Çorbası Tarifi Yapılışı Sıvı yağı tencereye alalım Yağ ısınınca unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kokusu çıkana kadar kavuralım Salçaları ekleyip 12 dakika karıştırdıktan sonra çırpma telini alalım 1 büyük bardak soğuk su koyarken bir yandan da hızlıca çırpalım ki topaklar açılsın Topaklar açılınca su, tuz ve baharatları ekleyip kaynayana kadar karıştıralım Ben çorba için 1 su bardağı soğuk su, 2 su bardağı et suyu ve 4 su bardağı da kaynar su olmak üzere 7 bardak su kullandım Et suyu yerine normal su koyacaksanız ortalama 78 bardak su gerekecektir Kıvam tercihine göre son bir bardak değişebilir Kaynayınca şehriyeleri ekleyelim Bu arada kıyma, galeta unu ve baharatları karıştırıp yoğuralım ve minik köfteler yapalım Köfteleri ben daha lezzetli olsun diye çok az yağda 2 dakika tavada döndürüyorum Şehriyeler pişince köfte ve mercimeği ekleyelim 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım Çok lezzetli ve besleyici bir çorba Erişte ile de yapabilirsiniz Davet sofralarına da çok yakışır Afiyet olsun