iltasyazilim
FD Üye
Köfteli Erişteli Yoğurtlu Çorba (Erzincan Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 su bardağından 1*parmak eksik erişte
Köftesi için ;
*200 gram kıyma
*1 çay kaşığının ucuyla karabiber
*Tuz
*Bulamak için bir miktar un
Terbiyesi için ;
*3 su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı su
Üzeri için ;
*1 küçük kuru soğan
*2 dal taze sarımsağın beyaz kısmı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*2 tatlı kaşığı kuru nane
Köfteli Erişteli Yoğurtlu Çorba (Erzincan Çorbası) Tarifi Yapılışı Köftesi için kıyma, tuz ve karabiberini yoğuruyoruz Minik köfteler hazırlayarak una buluyoruz
Haşlanmış nohutu tencereye alarak üzerine 2 su bardağı su ilave ediyoruz Kaynamaya bırakıyoruz Kaynayan suyun içine erişte ve köfteleri ilave ediyoruz
Terbiyesi için ayrı bir kabın içine terbiye malzemelerimizi alıyoruz Ara ara çırparak kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz
Kaynayan yoğurdu çorba malzemelerinin üzerine ilave ediyoruz Orta dereceli ateşte kaynamaya bırakıyoruz
Sosu için küçük küçük doğranmış sarımsak ve soğanı yağda kavuruyoruz Pul biber ve nanesini de ekleyerek bir miktar daha kavurduktan sonra kaynayan çorbamızın üzerine döküyoruz
Pişen çorbamızın tuzunu da ilave ettikten sonra altını kapatarak dinlendirip servis ediyoruz
? Bu çorbamız Erzincan yöresine aittir Taze sarımsak yerine kuru sarımsak da kullanabilirsiniz Nohut, erişte ve köftelerin verdiği lezzetle harika bir çorba
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 su bardağından 1*parmak eksik erişte
Köftesi için ;
*200 gram kıyma
*1 çay kaşığının ucuyla karabiber
*Tuz
*Bulamak için bir miktar un
Terbiyesi için ;
*3 su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı su
Üzeri için ;
*1 küçük kuru soğan
*2 dal taze sarımsağın beyaz kısmı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*2 tatlı kaşığı kuru nane
Köfteli Erişteli Yoğurtlu Çorba (Erzincan Çorbası) Tarifi Yapılışı Köftesi için kıyma, tuz ve karabiberini yoğuruyoruz Minik köfteler hazırlayarak una buluyoruz
Haşlanmış nohutu tencereye alarak üzerine 2 su bardağı su ilave ediyoruz Kaynamaya bırakıyoruz Kaynayan suyun içine erişte ve köfteleri ilave ediyoruz
Terbiyesi için ayrı bir kabın içine terbiye malzemelerimizi alıyoruz Ara ara çırparak kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz
Kaynayan yoğurdu çorba malzemelerinin üzerine ilave ediyoruz Orta dereceli ateşte kaynamaya bırakıyoruz
Sosu için küçük küçük doğranmış sarımsak ve soğanı yağda kavuruyoruz Pul biber ve nanesini de ekleyerek bir miktar daha kavurduktan sonra kaynayan çorbamızın üzerine döküyoruz
Pişen çorbamızın tuzunu da ilave ettikten sonra altını kapatarak dinlendirip servis ediyoruz
? Bu çorbamız Erzincan yöresine aittir Taze sarımsak yerine kuru sarımsak da kullanabilirsiniz Nohut, erişte ve köftelerin verdiği lezzetle harika bir çorba