iltasyazilim
FD Üye
Köfteli Kesme Hamur Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kesme hamur (veya bir çay bardağı pirinç
*1 büyük kase yoğurt
*1 yumurta
*1 çorba kaşığı un
*Su, tuz
*Köfte malzemesi
*150200 gr kadar kıyma
*1 tatlı kaşığı irmik
*1 küçük soğan
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber
*1 çorba kaşığı un(köfteler birbirine yapışmasın diye )
Üzerine;
*Tereyağı, sıvı yağ, nane ve pulbiberi
Köfteli Kesme Hamur Çorbası Tarifi Yapılışı Önce köfteleri hazırlayalım, bunun için önce kıymanın içine rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ekleyin irmik, tuz ve karabiberini ekleyip iyice yoğurun ve misket büyülüğünde parçalar alıp yuvarlayın, üzerine un serpin yapışmasınlar tavaya alıp sıvı yağ ekleyip hafif kızartın
Tencereye un, yumurta ve yoğurdu iyice çırpın ve ılık su ekleyip ocağa alın karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayan çorbamızın içine hamurları ekleyin
(Ben hamurları yazdan kesip hazılamıştım eyer sizin elinizde hazır hamur yoksa siz 2 su bardağı un 1 yumurta tuz ve biraz su ile küçük bir hamur yoğurun ve küçük kareler kesin böyle anlatınca zor görünüyor ama inan çok kolay yada ben uğraşmak istemiyorum derseniz 1 çay bardağı pirinçle yapabilirsiniz )
Hamurlar hafif yumuşayınca kızarttığınız köfteleri ekleyin ,5 10 dakika daha pişirin, (arada sırada karıştırın çünkü hamurlar dibine yapışıyor) en son tuzunu ekleyin, sosunu hazırlayıp üzerine ve çorbamız servise hazır
*1 su bardağı kesme hamur (veya bir çay bardağı pirinç
*1 büyük kase yoğurt
*1 yumurta
*1 çorba kaşığı un
*Su, tuz
*Köfte malzemesi
*150200 gr kadar kıyma
*1 tatlı kaşığı irmik
*1 küçük soğan
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber
*1 çorba kaşığı un(köfteler birbirine yapışmasın diye )
Üzerine;
*Tereyağı, sıvı yağ, nane ve pulbiberi
Köfteli Kesme Hamur Çorbası Tarifi Yapılışı Önce köfteleri hazırlayalım, bunun için önce kıymanın içine rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ekleyin irmik, tuz ve karabiberini ekleyip iyice yoğurun ve misket büyülüğünde parçalar alıp yuvarlayın, üzerine un serpin yapışmasınlar tavaya alıp sıvı yağ ekleyip hafif kızartın
Tencereye un, yumurta ve yoğurdu iyice çırpın ve ılık su ekleyip ocağa alın karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayan çorbamızın içine hamurları ekleyin
(Ben hamurları yazdan kesip hazılamıştım eyer sizin elinizde hazır hamur yoksa siz 2 su bardağı un 1 yumurta tuz ve biraz su ile küçük bir hamur yoğurun ve küçük kareler kesin böyle anlatınca zor görünüyor ama inan çok kolay yada ben uğraşmak istemiyorum derseniz 1 çay bardağı pirinçle yapabilirsiniz )
Hamurlar hafif yumuşayınca kızarttığınız köfteleri ekleyin ,5 10 dakika daha pişirin, (arada sırada karıştırın çünkü hamurlar dibine yapışıyor) en son tuzunu ekleyin, sosunu hazırlayıp üzerine ve çorbamız servise hazır