iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 adet büyük boy patates
1 adet kuru soğan
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı tereyağı
1 5 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı su
4 küp et suyu
0 5 bağ roka
3 çorba kaşığı zeytinyağı
0 5 tatlı kaşığı acı toz biber
4 diş sarımsak
0 5 ramazan pidesi
Koroplast Pişirme Kağıdı
Hazırlanışı
Ramazanda mercimeğe vefamızı göstermek için her zaman içtiğimizden biraz daha farklı, daha kallavi bir mercimek çorbası tarifi
Patatesi ve kuru soğanı kabaca birkaç parçaya bölün
Kırmızı mercimek, tereyağı ve tuz ile birlikte düdüklü tencereye koyun
Suyu ve buz poşetinden 4 küp et suyunu da ilave edip, düdüklünün kapağını kapatıp, yüksek basınç ayarında 8 dakika pişirin
8 dakikanın sonunda düdüklünün basıncını alın ve çorbayı el blender’ından geçirip pürüzsüz bir hale getirin
Köftesi için, Refika’dan mangalda mükemmel ızgara köfte tarifini yarım ölçü yapın
Hazırladığınız harçtan 1015 gramlık köfte topları yapın
Köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsinin yarısına dizin
Kıtır ekmekler için, bayatlamış ramazan pidesini küp küp kesin
Havanda sarımsağı iyice dövün Üzerine zeytinyağı, acı toz biber ve 34 çorba kaşığı su ekleyip karıştırın
1 Ekmekleri bu sosa bulayıp tepsinin diğer tarafına yerleştirin Böylelikle tek seferde pişireceksiniz ve tepsiniz kirlenmeyecek
Ekmek ve köfteleri ekmekler kıtırlaşıp, köfteler iyice renk alana kadar 230 derecede 78 dakika pişirin
Rokayı ince ince doğrayın
Çorbayı servis ederken içerisine doğradığınız rokalardan biraz ekleyip karıştırın Lezzetini ne kadar değiştirip güzelleştirdiğine inanamayacaksınız
Üzerine ekmek kıtırları ve köfte toplarından koyup son olarak tekrar roka serpin
1 adet büyük boy patates
1 adet kuru soğan
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı tereyağı
1 5 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı su
4 küp et suyu
0 5 bağ roka
3 çorba kaşığı zeytinyağı
0 5 tatlı kaşığı acı toz biber
4 diş sarımsak
0 5 ramazan pidesi
Koroplast Pişirme Kağıdı
Hazırlanışı
Ramazanda mercimeğe vefamızı göstermek için her zaman içtiğimizden biraz daha farklı, daha kallavi bir mercimek çorbası tarifi
Patatesi ve kuru soğanı kabaca birkaç parçaya bölün
Kırmızı mercimek, tereyağı ve tuz ile birlikte düdüklü tencereye koyun
Suyu ve buz poşetinden 4 küp et suyunu da ilave edip, düdüklünün kapağını kapatıp, yüksek basınç ayarında 8 dakika pişirin
8 dakikanın sonunda düdüklünün basıncını alın ve çorbayı el blender’ından geçirip pürüzsüz bir hale getirin
Köftesi için, Refika’dan mangalda mükemmel ızgara köfte tarifini yarım ölçü yapın
Hazırladığınız harçtan 1015 gramlık köfte topları yapın
Köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsinin yarısına dizin
Kıtır ekmekler için, bayatlamış ramazan pidesini küp küp kesin
Havanda sarımsağı iyice dövün Üzerine zeytinyağı, acı toz biber ve 34 çorba kaşığı su ekleyip karıştırın
1 Ekmekleri bu sosa bulayıp tepsinin diğer tarafına yerleştirin Böylelikle tek seferde pişireceksiniz ve tepsiniz kirlenmeyecek
Ekmek ve köfteleri ekmekler kıtırlaşıp, köfteler iyice renk alana kadar 230 derecede 78 dakika pişirin
Rokayı ince ince doğrayın
Çorbayı servis ederken içerisine doğradığınız rokalardan biraz ekleyip karıştırın Lezzetini ne kadar değiştirip güzelleştirdiğine inanamayacaksınız
Üzerine ekmek kıtırları ve köfte toplarından koyup son olarak tekrar roka serpin