iltasyazilim
FD Üye
Köfteli Patates, Patlıcan Dizimi Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet patlıcan
*4 adet normal boyda patates
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı biber
*2 orta boy domates
*1 küçük boy soğan
*2 yemek kaşığı salça
*1 çay bardağı kadar sıvı yağ
*2 çay kaşığı pul biber
*56 diş sarımsak
Köftesi için;
*500 gram kıyma
*1 yumurta
*1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek
*1 orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Köfteli Patates, Patlıcan Dizimi Tarifi Yapılışı Köfte için;
2 küçük soğanı ve 2 diş sarımsağı rendeleyelim Rendelediğimiz soğanın suyunu sıkalım ki köftemizin kıvamını tutturalım
Maydonozu saplarından ayırıp ince ince kıyalım
Kıymamızı bir kabın içine alalım İçine renk vermesi için biber salçamızı, rendelediğimiz soğanı, sarımsağı, ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz Çekilmiş bayat ekmeklerimizi, tuzumuzu, kimyon, pul biber ve karabiberimizi de ekleyip yumurtamızı kırıyoruz Köfte kıvama gelene kadar yoğuruyoruz Dinlenmeye bırakıyoruz
Köftemizi dinlenmeye bıraktıktan sonra patateslerimizi soyup yarım cm kalınlığında daire şeklinde doğruyoruz Patlıcanlarımızı pijama şeklinde çizdikten sonra yarım cm kalınlığında daire şeklinde doğruyoruz
Dinlenen köftemizi patateslerimiz ve patlıcanlarımızın boyutunda daire şeklinde küçük köfteler haline getirelim
Bu noktada isteğe bağlı iki şekilde dizim yapabiliriz;
1 Patateslerin ve patlıcanların aralarına ayrı ayrı köfteleri koyup dizim yapabilirsiniz
Bir patates bir patlıcan arasına köfte yerleştirerek dizim yapabilirsiniz
İstediğimiz dizimi yuvarlak bir borcama yapalım Dizimi yaptıktan sonra borcamımızın üzerine kırmızı ve yeşil biberleri istediğimiz şekilde doğrayıp yerleştirelim Domateslerimizi de daire şeklinde doğrayıp üzerine yerleştirelim
Soğanımızı da istediğimiz şekilde doğrayıp tepsinin üzerine yerleştirelim
Sarımsaklarımızı çok küçültmeyecek şekilde 2 3 parçaya kesip aralara koyalım
Daha sonra salçamızı bir kabın içinde sulandıralım Üzerine 1 çay bardağı yağı ve pul biberi ekleyip karıştıralım
Hazırladığımız sosu borcamın üzerine dökelim
Borcamımızın üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz ki yemeğimizin üstü kuru olmasın
Yemeğimizi 200 derece fırında yaklaşık 40 45 dakika kadar, köfteler pişenceye dek pişiriyoruuz
Afiyet olsuunn
*2 adet patlıcan
*4 adet normal boyda patates
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı biber
*2 orta boy domates
*1 küçük boy soğan
*2 yemek kaşığı salça
*1 çay bardağı kadar sıvı yağ
*2 çay kaşığı pul biber
*56 diş sarımsak
Köftesi için;
*500 gram kıyma
*1 yumurta
*1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek
*1 orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Köfteli Patates, Patlıcan Dizimi Tarifi Yapılışı Köfte için;
2 küçük soğanı ve 2 diş sarımsağı rendeleyelim Rendelediğimiz soğanın suyunu sıkalım ki köftemizin kıvamını tutturalım
Maydonozu saplarından ayırıp ince ince kıyalım
Kıymamızı bir kabın içine alalım İçine renk vermesi için biber salçamızı, rendelediğimiz soğanı, sarımsağı, ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz Çekilmiş bayat ekmeklerimizi, tuzumuzu, kimyon, pul biber ve karabiberimizi de ekleyip yumurtamızı kırıyoruz Köfte kıvama gelene kadar yoğuruyoruz Dinlenmeye bırakıyoruz
Köftemizi dinlenmeye bıraktıktan sonra patateslerimizi soyup yarım cm kalınlığında daire şeklinde doğruyoruz Patlıcanlarımızı pijama şeklinde çizdikten sonra yarım cm kalınlığında daire şeklinde doğruyoruz
Dinlenen köftemizi patateslerimiz ve patlıcanlarımızın boyutunda daire şeklinde küçük köfteler haline getirelim
Bu noktada isteğe bağlı iki şekilde dizim yapabiliriz;
1 Patateslerin ve patlıcanların aralarına ayrı ayrı köfteleri koyup dizim yapabilirsiniz
Bir patates bir patlıcan arasına köfte yerleştirerek dizim yapabilirsiniz
İstediğimiz dizimi yuvarlak bir borcama yapalım Dizimi yaptıktan sonra borcamımızın üzerine kırmızı ve yeşil biberleri istediğimiz şekilde doğrayıp yerleştirelim Domateslerimizi de daire şeklinde doğrayıp üzerine yerleştirelim
Soğanımızı da istediğimiz şekilde doğrayıp tepsinin üzerine yerleştirelim
Sarımsaklarımızı çok küçültmeyecek şekilde 2 3 parçaya kesip aralara koyalım
Daha sonra salçamızı bir kabın içinde sulandıralım Üzerine 1 çay bardağı yağı ve pul biberi ekleyip karıştıralım
Hazırladığımız sosu borcamın üzerine dökelim
Borcamımızın üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz ki yemeğimizin üstü kuru olmasın
Yemeğimizi 200 derece fırında yaklaşık 40 45 dakika kadar, köfteler pişenceye dek pişiriyoruuz
Afiyet olsuunn