iltasyazilim
FD Üye
Köfteli Patlıcan Sufle Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet kemer patlıcan
Köftesi için;
*200 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*1 yumurta
*2 diş sarımsak
*1 çay bardağı galeta unu (azar azar ekleyin değişkenlik gösterebilir)
*1 tutam maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Pulbiber
Beşamel sos için;
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 çorba kaşığı un
*1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
*Kaşar rendesi
Köfteli Patlıcan Sufle Tarifi Yapılışı Bu tarifin tavuklusunu deneyip çok beğenmiştim köfteli nasıl olur diye düşünerek bu tarifi yaptım ve çok beğenildi Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup uzunlamasına ince şekilde doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim Bu sırada köfteyi yapalım Soğanı rendeleyelim ve bütün malzemeleri karıştıralım Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil verelim ve yağda çok hafif kızartalım Sudan aldığımız patlıcanları kağıt havluyla kurulayalım ve kızgın yağda kızartalım Biraz soğumaya bırakalım Daha sonra orta boy iri kasede patlıcanları ve köfteleri resimdeki gibi dizelim, tepsiye koyalım Daha sonra beşamel sosu hazırlayalım Tereyağında unu kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek kaynayana kadar karıştıralım Kaynadıktan sonra 12 dk daha kaynatalım ve ocaktan alarak patlıcanlarımızın üzerine dökelim Kaşar rendesini de ekleyerek 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim Afiyet olsun ?
*3 adet kemer patlıcan
Köftesi için;
*200 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*1 yumurta
*2 diş sarımsak
*1 çay bardağı galeta unu (azar azar ekleyin değişkenlik gösterebilir)
*1 tutam maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Pulbiber
Beşamel sos için;
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 çorba kaşığı un
*1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
*Kaşar rendesi
Köfteli Patlıcan Sufle Tarifi Yapılışı Bu tarifin tavuklusunu deneyip çok beğenmiştim köfteli nasıl olur diye düşünerek bu tarifi yaptım ve çok beğenildi Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup uzunlamasına ince şekilde doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim Bu sırada köfteyi yapalım Soğanı rendeleyelim ve bütün malzemeleri karıştıralım Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil verelim ve yağda çok hafif kızartalım Sudan aldığımız patlıcanları kağıt havluyla kurulayalım ve kızgın yağda kızartalım Biraz soğumaya bırakalım Daha sonra orta boy iri kasede patlıcanları ve köfteleri resimdeki gibi dizelim, tepsiye koyalım Daha sonra beşamel sosu hazırlayalım Tereyağında unu kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek kaynayana kadar karıştıralım Kaynadıktan sonra 12 dk daha kaynatalım ve ocaktan alarak patlıcanlarımızın üzerine dökelim Kaşar rendesini de ekleyerek 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim Afiyet olsun ?