iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gr yağsız kıyma
4 iri mantar, dörde bölünmüş
2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
14 çaykaşığı mercanköşk
50 gr bayat ekmek içi
1 yumurta, çırpılmış
2 domates, sekize bölünmüş
1 küçük kıvırcık, doğranmış
1 yeşil biber, halka doğranmış
12 salatalık, ince dilimlenmiş Ayçiçek yağı, fırçayla sürmek için
MARİNAT İÇİN:
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak, ezilmiş tuz ve karabiber
Yemeğin Yapılışı
Marinat: Yağı, limon suyunu, sarımsağı bir kasede karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en az 1 saat marine edin Bu sırada ızgarayı iyice ısıtın
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, domates salçasını, baharatları ve ekmek içini karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin
Karışımı 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayıp top top yapın Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin
Köfteleri ızgarada 1520 dak pişirin, gerektikçe çevirip kahverengileşinceye kadar tutun Kağıt havlu ile kurulayıp, fazla yağını aldıktan sonra, soğuması için bir kenara kaldırın
Bir servis tabağında kıvırcığı, salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin
Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın Köfteleri, domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanına koyun ve servis yapın
ALTERNATİF: Normal domates yerine 16 tane küçük kiraz domateslerden kullanabilirsiniz
SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata yazın güzel bir öğle veya akşam yemeği olarak sunulabilir Ayrıca sıcak kebab olarak da yapabilirsiniz Mantarları, domatesleri ve köfteleri şişlere takıp ızgarada pişirdikten sonra pilav üzerinde servis yapın
AFIYET OLSUN
500 gr yağsız kıyma
4 iri mantar, dörde bölünmüş
2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
14 çaykaşığı mercanköşk
50 gr bayat ekmek içi
1 yumurta, çırpılmış
2 domates, sekize bölünmüş
1 küçük kıvırcık, doğranmış
1 yeşil biber, halka doğranmış
12 salatalık, ince dilimlenmiş Ayçiçek yağı, fırçayla sürmek için
MARİNAT İÇİN:
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak, ezilmiş tuz ve karabiber
Yemeğin Yapılışı
Marinat: Yağı, limon suyunu, sarımsağı bir kasede karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en az 1 saat marine edin Bu sırada ızgarayı iyice ısıtın
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, domates salçasını, baharatları ve ekmek içini karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin
Karışımı 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayıp top top yapın Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin
Köfteleri ızgarada 1520 dak pişirin, gerektikçe çevirip kahverengileşinceye kadar tutun Kağıt havlu ile kurulayıp, fazla yağını aldıktan sonra, soğuması için bir kenara kaldırın
Bir servis tabağında kıvırcığı, salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin
Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın Köfteleri, domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanına koyun ve servis yapın
ALTERNATİF: Normal domates yerine 16 tane küçük kiraz domateslerden kullanabilirsiniz
SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata yazın güzel bir öğle veya akşam yemeği olarak sunulabilir Ayrıca sıcak kebab olarak da yapabilirsiniz Mantarları, domatesleri ve köfteleri şişlere takıp ızgarada pişirdikten sonra pilav üzerinde servis yapın
AFIYET OLSUN