iltasyazilim
FD Üye
Köfteli Sarma
Malzemeler,
Krep Hamuru için,
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Köfte Harcı için,
250 gram köftelik kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy domates
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Domates Sosu için,
4 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için,
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı;
Köfte harcını hazırlamak için; soğanın kabuklarını soyup rendeleyin
Bayat ekmekleri ılık suda 2 dakika bekletip, suyunu sıkarak alın
Köfte harcı için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın
Tüm malzemeler iyice özleşene kadar yoğurun
Köfte harcından elma büyüklüğünde parçalar koparın
Avucunuzun içinde yuvarlayıp yassı ve uzun şekil verin
Köfteleri düz bir tabağa dizip buzdolabına kaldırın
Köfteleri 15 dakika beklettikten sonra yağsız tavada önlü arkalı pişirin
Krep hamurunu hazırlamak için tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın
Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın
Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökün ve önlü arkalı pişirin
Krep hamuru bitene kadar işlemi tekrar edin
Domates sosunu hazırlamak için; domates ve sarımsağı rendeleyin
Küçük bir sos tavasına alıp sıvıyağ, tuz, karabiber ilave edin
Kıvamı koyulaşana kadar orta dereceli ateşte pişirin
Her bir krebin ortasına bir köfte koyup rulo şeklinde sarın
Köfteli sarmaları orta derinlikte fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine domates sosunu dökün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin
Köfteli sarmaları domate sosuyla beraber servis tabağına alın
Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın
Malzemeler,
Krep Hamuru için,
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Köfte Harcı için,
250 gram köftelik kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy domates
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Domates Sosu için,
4 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için,
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı;
Köfte harcını hazırlamak için; soğanın kabuklarını soyup rendeleyin
Bayat ekmekleri ılık suda 2 dakika bekletip, suyunu sıkarak alın
Köfte harcı için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın
Tüm malzemeler iyice özleşene kadar yoğurun
Köfte harcından elma büyüklüğünde parçalar koparın
Avucunuzun içinde yuvarlayıp yassı ve uzun şekil verin
Köfteleri düz bir tabağa dizip buzdolabına kaldırın
Köfteleri 15 dakika beklettikten sonra yağsız tavada önlü arkalı pişirin
Krep hamurunu hazırlamak için tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın
Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın
Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökün ve önlü arkalı pişirin
Krep hamuru bitene kadar işlemi tekrar edin
Domates sosunu hazırlamak için; domates ve sarımsağı rendeleyin
Küçük bir sos tavasına alıp sıvıyağ, tuz, karabiber ilave edin
Kıvamı koyulaşana kadar orta dereceli ateşte pişirin
Her bir krebin ortasına bir köfte koyup rulo şeklinde sarın
Köfteli sarmaları orta derinlikte fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine domates sosunu dökün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin
Köfteli sarmaları domate sosuyla beraber servis tabağına alın
Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın