iltasyazilim
FD Üye
Köfteli Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı nohut
*12 su bardağı buğday
*Tuz
Köftesi için:
*150 gr kıyma
*1 küçük soğan
Terbiyesi için :
*1 kase yoğurt
*1 yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı un
Üzeri için :
*Tereyağ
*Nane
Köfteli Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı Anadolu’nun pek çok yöresinde yapılan herkesin kendinden de bir şeyler kattığı sevilen bir çorbadır
Nohutu buğdayı aksamdan ıslatın Burada küçük bir not ekleyeyim Ben fazla miktarda ıslatıp haşlayıp porsiyonlar halinde dondurucuya kaldırıyorum Çorba ve pilavlar için hazır oluyor
Nohutu haşlayıp suyunu süzüyoruz Buğdayı haşlarken suyunu süzmeyeceğiz 6 bardak kadarı çorba için kalacak Buğday haşlanınca üzerine nohutu ekliyoruz Kıymaya minik bir soğan rendeleyip yoğurup ufak köfteler yapıp hafif bir un serpip yuvarlıyoruz Çorbaya ekliyoruz Yoğurt un (kıvamınız koyu ise azaltın 2 kaşık ekleyin) ve yumurta sarısını ayrı bir kapta iyice karıştırın Süzme yoğurt kullanırsanız suyla açın Çorbaya ekleyip hızlı hızlı karıştırın Tuzunu ekleyin Kıvam alana kadar pişince üzerine tereyağ ile nane yakıp gezdirin Afiyet olsun
*1 su bardağı nohut
*12 su bardağı buğday
*Tuz
Köftesi için:
*150 gr kıyma
*1 küçük soğan
Terbiyesi için :
*1 kase yoğurt
*1 yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı un
Üzeri için :
*Tereyağ
*Nane
Köfteli Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı Anadolu’nun pek çok yöresinde yapılan herkesin kendinden de bir şeyler kattığı sevilen bir çorbadır
Nohutu buğdayı aksamdan ıslatın Burada küçük bir not ekleyeyim Ben fazla miktarda ıslatıp haşlayıp porsiyonlar halinde dondurucuya kaldırıyorum Çorba ve pilavlar için hazır oluyor
Nohutu haşlayıp suyunu süzüyoruz Buğdayı haşlarken suyunu süzmeyeceğiz 6 bardak kadarı çorba için kalacak Buğday haşlanınca üzerine nohutu ekliyoruz Kıymaya minik bir soğan rendeleyip yoğurup ufak köfteler yapıp hafif bir un serpip yuvarlıyoruz Çorbaya ekliyoruz Yoğurt un (kıvamınız koyu ise azaltın 2 kaşık ekleyin) ve yumurta sarısını ayrı bir kapta iyice karıştırın Süzme yoğurt kullanırsanız suyla açın Çorbaya ekleyip hızlı hızlı karıştırın Tuzunu ekleyin Kıvam alana kadar pişince üzerine tereyağ ile nane yakıp gezdirin Afiyet olsun