iltasyazilim
FD Üye
Çorbayı hazırlamaya nohutlardan başlayın Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatıp ertesi gün pişirin ve kabuklarını soyup bir köşede bekletin Köfteleri hazırlamak için; yarım kg kıyma, yarım su bardağı köftelik bulgur, bir tatlı kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı pulbiber, bir tatlı kaşığı tuz, bir yumurta, iki yemek kaşığı zeytinyağı gerekiyor Tüm malzemeleri kıymayla karıştırıp on dakika yoğurun Fındık büyüklüğünde yuvarlayıp kıyılmış maydanozun üzerine yerleştirin
Bir baş soğanı doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda öldürün Bir kaşık domates salçası veya yarım kaşık biber salçası ekleyip bir miktar kavurun Bir buçuk litre kaynamış su, yarım tatlı kaşığı tuz ile köfteleri ve nohutları da ekleyip tahta bir kaşıkla bir kez karıştırın On beş dakika (köfteler pişene kadar) pişirin
Bir baş soğanı doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda öldürün Bir kaşık domates salçası veya yarım kaşık biber salçası ekleyip bir miktar kavurun Bir buçuk litre kaynamış su, yarım tatlı kaşığı tuz ile köfteleri ve nohutları da ekleyip tahta bir kaşıkla bir kez karıştırın On beş dakika (köfteler pişene kadar) pişirin