iltasyazilim
FD Üye
Köfteli Yoğurtlu Nefis Çorba Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım tavuk göğsü (haşlanacak)
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 litre kadar sıcak su (isterseniz yarısını haşladığınız tavuk suyundan koyabilirsiniz)
Köftesi için;
*1 su bardağı ince bulgur
*1 adet* yumurta
*2 yemek kaşığı un
*Elimizi ıslatmak için Ilık* su
*Yeteri kadar tuz
Terbiyesi için;
*2 buçuk su bardağı* yoğurt
*1 adet yumurta sarısı
*1 yemek yemek kaşığı un
*Yoğurdu açmak için 1 su bardağı kadar soğuk su
Üzeri için;
*Tereyağ ve nane
Köfteli Yoğurtlu Nefis Çorba Tarifi Yapılışı Geniş bir kaseye bulguru ve tuzunu koyup yarım su bardağı ılık su ile ıslıyoruz Dinlenen bulgurlarımızın üzerine yumurtayı kırıyoruz Unu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz Yoğurduğumuz bulgur hamurundan küçük küçük parçalar koparıp elimizi ıslatıp yuvarlıyoruz daha sonra unladığımız tepsimize koyuyoruz, tepsiyi sallayarak her yerine eşit şekilde un gelmesini sağlıyoruz Tavuğu haşlayıp didikliyoruz Tenceremize sıcak suyu ilave edip etini* tuzunu* hazırlanan köfteleri ve nohutu da ilave edip pişmeye bırakıyoruz Terbiyesi için yoğurdu ve unu kaseye alıyoruz İçine yumurtanın sarısını koyup çırpıyoruz Soğuk suyla kıvamını açıyoruz Daha sonra çorbanın sıcak suyundan bir iki kepçe ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz Terbiyesini çorbaya yavaş yavaş dökerken bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz En son ayrı bir tavada tereyağını eritip içerisine naneyi koyup naneyi yakıyoruz Çorbanın üzerine döküyoruz Afiyetle yiyoruz
*Yarım tavuk göğsü (haşlanacak)
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 litre kadar sıcak su (isterseniz yarısını haşladığınız tavuk suyundan koyabilirsiniz)
Köftesi için;
*1 su bardağı ince bulgur
*1 adet* yumurta
*2 yemek kaşığı un
*Elimizi ıslatmak için Ilık* su
*Yeteri kadar tuz
Terbiyesi için;
*2 buçuk su bardağı* yoğurt
*1 adet yumurta sarısı
*1 yemek yemek kaşığı un
*Yoğurdu açmak için 1 su bardağı kadar soğuk su
Üzeri için;
*Tereyağ ve nane
Köfteli Yoğurtlu Nefis Çorba Tarifi Yapılışı Geniş bir kaseye bulguru ve tuzunu koyup yarım su bardağı ılık su ile ıslıyoruz Dinlenen bulgurlarımızın üzerine yumurtayı kırıyoruz Unu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz Yoğurduğumuz bulgur hamurundan küçük küçük parçalar koparıp elimizi ıslatıp yuvarlıyoruz daha sonra unladığımız tepsimize koyuyoruz, tepsiyi sallayarak her yerine eşit şekilde un gelmesini sağlıyoruz Tavuğu haşlayıp didikliyoruz Tenceremize sıcak suyu ilave edip etini* tuzunu* hazırlanan köfteleri ve nohutu da ilave edip pişmeye bırakıyoruz Terbiyesi için yoğurdu ve unu kaseye alıyoruz İçine yumurtanın sarısını koyup çırpıyoruz Soğuk suyla kıvamını açıyoruz Daha sonra çorbanın sıcak suyundan bir iki kepçe ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz Terbiyesini çorbaya yavaş yavaş dökerken bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz En son ayrı bir tavada tereyağını eritip içerisine naneyi koyup naneyi yakıyoruz Çorbanın üzerine döküyoruz Afiyetle yiyoruz