Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kök hücre için insan cenini klonlanacak

Kök hücre için insan cenini klonlanacak
0
65

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Kök gözenekli olan için insan cenini klonlanacak ceni ne çağırmak ABD'deki Harvard Üniversitesi bilim adamları, tedavi amaçlı kök gözenekli olan dizisi meydana getirmek için insan embriyonu klonlayacak Harvard rektörü Summers, ahlaki tartışmaları mutlaka gözönünde bulunduracaklarını söyledi Güney Kore'de yaşanan skandaldan sonra ABD'de öncelikle başlatılan bu çalışmalar, Başkan Bush'un insan embriyonu kök gözenekli olan araştırmalarına federal kaynak ayrılmasını yasaklaması yüzünden özel bağışlarla destekleniyor Bilim adamları, eğer başarılı olursa kök hücrelerin kronik hastalıkların tedavisi için kullanılması yolunda büyük bir adım atılmış olurdiyor İki ayrı grup göre yapılacak çalışmalarda, bir takım diyabet hedefli ve Lou Gehrig hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıklar konusunda kök gözenekli olan üretimine odaklanırken, öteki grup kan hastalıklarını hedefleyecek Tedbirli olacaklar Harvard Üniversitesi öğretim üyeleri, çalışmalarında ahlaki tartışmaları göz önünde bulundurarak, bu konuda titiz olacaklarını belirtiyor Harvard Üniversitesi Rektörü Lawrence Summers, bu araştırmalara karşısında olanları anlayacak ve inançlarına saygı duyacaksak, fazla sayıda çocuk ve yetişkinin tıbbi gereksinimleri için araştırmaların ilerlemesi gerektirdiği konusunda da hepimiz ikna olmalıyızdiyor 200 farklı doku İnsan cenininden elde edilen kök hücreler insan vücudundaki 200 öbür herif kök hücrede geliştirilebiliyor ve hasta dokuların yerine kullanılabiliyor Araştırma ekibinden Boston Çocuk Hastalıkları Hastanesi öğretim üyesi George Daley, bir deri kök hücresi yerine bir ceninden elde edilen kök hücrenin, çare şansını arttırdığına dikkati çekiyor  

858,497Konular
982,565Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt