iltasyazilim
FD Üye
Kokos Makronlar (Hindistan Cevizli Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
*200 gram hindistan cevizi (Kokosraspel)
*150 gram pudra şekeri
*1 paket vanilya şekeri
*2 yemek kaşığı portakal suyu
*2 yumurta akı
*1 tutam tuz
Kokos Makronlar (Hindistan Cevizli Kurabiye) Tarifi Yapılışı Öncelikle bir tutam tuz ,yumurta aklarıyla birlikte, beyazlaşıp köpürene kadar mikserle karıştırın Ardından pudra şekeri ve vanilya şekerini yavaş yavaş ilave edin Son olarak 2 yemek kaşığı portakal suyunu ilave edip parlak ve akışkan bir kıvam elde edene dek karıştırın Hem biraz sert hemde hafiften akışkan olmalı Kokoşumuzu da ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz İsterseniz sıkma torbası veya iki kaşık yardımıyla yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine top şeklinde koyun Ben fırın tepsisine Oblate ( yenilinen kağıt) yerleştirip üzerine bu karışımı koydum Ama siz Oblate siz de yapabilirsiniz 160 derece fırında altlı üstlü yaklaşık 1015 dkk hafiften üzeri renk alana kadar pişirin Dikkat edin çok çabuk kararabıyorlar
Pişen Makronları kesinlikle tamamen soğuyana kadar fırın tepsisinde bırakın, hemen kırılabilirler İsteğe göre üzerine çikolata sosu da dökebilirsiniz Afiyet olsun
*200 gram hindistan cevizi (Kokosraspel)
*150 gram pudra şekeri
*1 paket vanilya şekeri
*2 yemek kaşığı portakal suyu
*2 yumurta akı
*1 tutam tuz
Kokos Makronlar (Hindistan Cevizli Kurabiye) Tarifi Yapılışı Öncelikle bir tutam tuz ,yumurta aklarıyla birlikte, beyazlaşıp köpürene kadar mikserle karıştırın Ardından pudra şekeri ve vanilya şekerini yavaş yavaş ilave edin Son olarak 2 yemek kaşığı portakal suyunu ilave edip parlak ve akışkan bir kıvam elde edene dek karıştırın Hem biraz sert hemde hafiften akışkan olmalı Kokoşumuzu da ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz İsterseniz sıkma torbası veya iki kaşık yardımıyla yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine top şeklinde koyun Ben fırın tepsisine Oblate ( yenilinen kağıt) yerleştirip üzerine bu karışımı koydum Ama siz Oblate siz de yapabilirsiniz 160 derece fırında altlı üstlü yaklaşık 1015 dkk hafiften üzeri renk alana kadar pişirin Dikkat edin çok çabuk kararabıyorlar
Pişen Makronları kesinlikle tamamen soğuyana kadar fırın tepsisinde bırakın, hemen kırılabilirler İsteğe göre üzerine çikolata sosu da dökebilirsiniz Afiyet olsun