Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kokoşlu Baklava (Hindistan Cevizli)

Kokoşlu Baklava (Hindistan Cevizli)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kokoşlu Baklava (Hindistan Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler

*4 su bardağı un( 640 gr )
*2 yumurta
*150 gr kaymak (Şmand)
*150 gr tereyağı
*1 çay kaşığı maya
*100 ml süt

Hamurun arası ve üzerine sürmek için


*500 kg tereyağının hepisini kullanın

İçlik için;


*300 gr kokos (Hindistancevizi)
*200 gr şeker ilave edip karıştırıyoruz

Şerbet için;


*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı*su
*1 yemek kaşığı bal
*10 dakika şerbet olana kadar kaynatıyoruz ve üzerine biraz limon suyu döküyoruz

Kokoşlu Baklava (Hindistan Cevizli) Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için gereken malzemeleri bir kabın içine alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve hamurumuzu 20 dakika bekletiyoruz
*Sonra hamurdan 8 tane bezeler yapıp 2 tanesi büyük, 6 tanesi küçük bezeler çıkarıyoruz
*Büyük bezenin bir tanesini yufka büyüklüğünde açıp, yağlanmış tepsiye koyup, üzerini yağlıyoruz
*Kokoslu(Hindistancevizi) harçtan içine biraz koyup her yerine dağıtıyoruz
*Kalan 6 bezeleri de aralarına harcı dökerek, aynı işlemi görüyoruz
*Sonuncu ayırdığımız bezeyi de açıp, hamurun üzerine koyup, elimizle düzeltip baklava şeklinde kesiyoruz
*Baklavanın da üzerine yumurta sarısını sürerek, önceden ısıtılmış 180°C fırında 5 dakika tutuyoruz
*Fırından çıkarıp baklavaların üzerini tekrar*bıçakla keserek, eritilmiş tereyağı gezdirip, tekrar fırına veriyoruz
*Şerbet malzemelerini bir tencereye alıyoruz
*10 dakika şerbet olana kadar kaynatıyoruz ve üzerine biraz limon suyu döküyoruz
*Üzeri kızarana kadar piştikten sonra fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti döküyoruz
 
858,497Konular
981,898Mesajlar
29,925Kullanıcılar
Neyse olsunSon üye
Üst Alt