iltasyazilim
FD Üye
Kokoşlu Baklava (Hindistan Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un( 640 gr )
*2 yumurta
*150 gr kaymak (Şmand)
*150 gr tereyağı
*1 çay kaşığı maya
*100 ml süt
Hamurun arası ve üzerine sürmek için
*500 kg tereyağının hepisini kullanın
İçlik için;
*300 gr kokos (Hindistancevizi)
*200 gr şeker ilave edip karıştırıyoruz
Şerbet için;
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı*su
*1 yemek kaşığı bal
*10 dakika şerbet olana kadar kaynatıyoruz ve üzerine biraz limon suyu döküyoruz
Kokoşlu Baklava (Hindistan Cevizli) Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için gereken malzemeleri bir kabın içine alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve hamurumuzu 20 dakika bekletiyoruz
*Sonra hamurdan 8 tane bezeler yapıp 2 tanesi büyük, 6 tanesi küçük bezeler çıkarıyoruz
*Büyük bezenin bir tanesini yufka büyüklüğünde açıp, yağlanmış tepsiye koyup, üzerini yağlıyoruz
*Kokoslu(Hindistancevizi) harçtan içine biraz koyup her yerine dağıtıyoruz
*Kalan 6 bezeleri de aralarına harcı dökerek, aynı işlemi görüyoruz
*Sonuncu ayırdığımız bezeyi de açıp, hamurun üzerine koyup, elimizle düzeltip baklava şeklinde kesiyoruz
*Baklavanın da üzerine yumurta sarısını sürerek, önceden ısıtılmış 180°C fırında 5 dakika tutuyoruz
*Fırından çıkarıp baklavaların üzerini tekrar*bıçakla keserek, eritilmiş tereyağı gezdirip, tekrar fırına veriyoruz
*Şerbet malzemelerini bir tencereye alıyoruz
*10 dakika şerbet olana kadar kaynatıyoruz ve üzerine biraz limon suyu döküyoruz
*Üzeri kızarana kadar piştikten sonra fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti döküyoruz
*4 su bardağı un( 640 gr )
*2 yumurta
*150 gr kaymak (Şmand)
*150 gr tereyağı
*1 çay kaşığı maya
*100 ml süt
Hamurun arası ve üzerine sürmek için
*500 kg tereyağının hepisini kullanın
İçlik için;
*300 gr kokos (Hindistancevizi)
*200 gr şeker ilave edip karıştırıyoruz
Şerbet için;
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı*su
*1 yemek kaşığı bal
*10 dakika şerbet olana kadar kaynatıyoruz ve üzerine biraz limon suyu döküyoruz
Kokoşlu Baklava (Hindistan Cevizli) Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için gereken malzemeleri bir kabın içine alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve hamurumuzu 20 dakika bekletiyoruz
*Sonra hamurdan 8 tane bezeler yapıp 2 tanesi büyük, 6 tanesi küçük bezeler çıkarıyoruz
*Büyük bezenin bir tanesini yufka büyüklüğünde açıp, yağlanmış tepsiye koyup, üzerini yağlıyoruz
*Kokoslu(Hindistancevizi) harçtan içine biraz koyup her yerine dağıtıyoruz
*Kalan 6 bezeleri de aralarına harcı dökerek, aynı işlemi görüyoruz
*Sonuncu ayırdığımız bezeyi de açıp, hamurun üzerine koyup, elimizle düzeltip baklava şeklinde kesiyoruz
*Baklavanın da üzerine yumurta sarısını sürerek, önceden ısıtılmış 180°C fırında 5 dakika tutuyoruz
*Fırından çıkarıp baklavaların üzerini tekrar*bıçakla keserek, eritilmiş tereyağı gezdirip, tekrar fırına veriyoruz
*Şerbet malzemelerini bir tencereye alıyoruz
*10 dakika şerbet olana kadar kaynatıyoruz ve üzerine biraz limon suyu döküyoruz
*Üzeri kızarana kadar piştikten sonra fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti döküyoruz