iltasyazilim
FD Üye
Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için
Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz
Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanlar
Bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir
Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar
Zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır
Karnıbaharın haşlama suyu
Karnıbaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz
Kereviz pişirirken
Kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır
Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu
Kokuyu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır
Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için
Avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz Hatta soğan ve balık kokusunun da
Soğan soyma
Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz
Balık kokusu
Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmazBalık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın Telve balık kokusunu emecektir Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın
Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları
Yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın
Buzdolabındaki nem
Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur
Ağız kokusu
Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin
Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz
Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanlar
Bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir
Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar
Zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır
Karnıbaharın haşlama suyu
Karnıbaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz
Kereviz pişirirken
Kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır
Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu
Kokuyu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır
Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için
Avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz Hatta soğan ve balık kokusunun da
Soğan soyma
Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz
Balık kokusu
Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmazBalık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın Telve balık kokusunu emecektir Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın
Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları
Yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın
Buzdolabındaki nem
Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur
Ağız kokusu
Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin