Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kokulu Silgi ve Kalemler Yasaklanıyor

Kokulu Silgi ve Kalemler Yasaklanıyor
0
49

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Kokulu Silgi ve Kalemler Yasaklanıyor Çocuklarda bağımlılık yaratabilecek buharlaşan organik bileşikleri taşıyan ürünlerin satışı yasaklanıyor Meclis Afiyet, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edilen teklife kadar, yapıştırıcı, kokulu olarak üretilen kalem, defter, silgi gibi ürünler, hangi amaçla olursa olsun çocuklara satılamayacak ve verilemeyecek Kanun teklifinin kabul edildiği Komite toplantısında garip önerilerde gündeme geldi AKP Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydınlatılmış, Türklerde yalayarak zarf yapıştırmaalışkanlığı bulunduğuna dikkat çekerek bunun önlenmesi için bantlı zarfların zorunlu ülkü getirilmesini önerdi Meclis Sağlık Durumu, Aile, Alıştırma ve Sosyal İşler Komisyonu, AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl başkanlığında toplandı Komisyonda, Erdöl’ün geçen dönemde Genel Kurul gündeminde bulunan Uçucu Organik Bileşiklerin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun Teklifi görüşülerek kabul edildi Komite toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, buharlaşan maddelerin toplumda fazla yaygın olduğunu, temini basit ve ucuz olması nedeniyle çocukların bu maddelere ulaşabildiğini söyledi Daha çok buluğ çağı döneminde olan çocukların uçucu maddelere yatkın olduğunu belirten Akdağ, teklifle, çocukların bunlara erişiminin önlenmesinin amaçlandığını belirtti Öneri ne getiriyor? Kanun teklifine tarafından, çocuklarda bağımlılık yaratabilecek buharlaşan organik bileşikleri içeren yapıştırıcı, kokulu olarak üretilen kalem, defter ve silgi gibi kırtasiye ürünleri hangi amaçla olursa olsun çocuklara satılamayacak ve verilemeyecek Çocukların kullanma ihtimalinin bulunması halinde yetişkinlere de satışı yapılmayacak Uçucu organik bileşikler taşıyan ürünlerin üretildiği ve kullanıldığı yerlerde çocuklar çalıştırılamayacak; bu ürünler eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanılamayacak Kanun kapsamına giren ürünlerin yarattığı sağlık riskleri konusunda çocukları ve gençleri bilinçlendirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına gerekli eğitim ve öğretim programları konulacak Yapıştırıcılar su bazlı olacak Teklife tarafından, eğitim ve öğretimde kullanılacak yapıştırıcılar, su bazlı olacak Yükseköğretim kurumları ile mesleki eğitim ve meslek eğitimi yapan kurumların, eğitim gereği kullandıkları bu kapsama giren ürünler, ancak tiksindiricikoku ihtiva etmeleri halinde kullanılabilecek Tiksindirici koku ve miktarının ne olacağı ise yönetmelikle belirlenecek Kanun kapsamına giren ürünlerin üretildiği ve kullanıldığı yerlerde zorunlu sıhhat tedbirleri alınacak Ürün bağımlılarının çare ve rehabilitasyonları, Afiyet Bakanlığının koordinasyonunda; Afiyet Bakanlığı, diğer merkezi ve mahalli kurum ve kuruluşlar kadar merkezler açılarak yürütülecek Tüketici uyarılacak Çocuklarda tiryakilik yaratabilecek, uçucu organik bileşikler taşıyan ürünlerin dış ambalajları ile varsa iç ambalajlarında, sağlığa zararlı olduğu ve çocuklara verilemeyeceğibiçiminde görünür ve okunaklı bir yazı bulunması zorunlu olacak Resim ve şekillerin de eklenebileceği uyarı yazılarının kaplayacağı alan, toplam alanın yüzde 30’undan az olamayacak Ağır para cezaları geliyor Kanun hükümlerine tutarsız davranan kişi ve kuruluşlara ağır para cezaları verilecek Buna kadar, kanun kapsamına giren ürünlerin üretildiği ve kullanıldığı yerlerde her ne sıfatla olursa olsun çocuk çalıştıranlar, her bir çocuk için 500 YTL idari para cezasına çarptırılacak Çocuklarda bağımlılık yaratabilecek uçucu organik bileşikler içeren kırtasiye malzemelerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanılmasına müsade verenlere, 100 YTL yönetimsel para cezası verilecek ve bu kırtasiye malzemelerinin eğitim ve öğretim kurumunda kullanılması yasaklanacak Bu tür ürünlerin üretildiği ve kullanıldığı yerlerde sağlık durumu tedbirlerini almayanlar, 1000 YTL’den 5000 YTL’ye dek idari para cezasına çarptırılacak Buharlaşan organik alaşım taşıyan ürünlerin ambalajlarına, sağlığa zararlı olduğu ve çocuklara verilemeyeceğişeklinde uyarıcı yazı koymayanlar ise malın piyasa değerinin iki katı yönetimle ilgili para cezasına çarptırılacak Bu cezanın miktarı 500 YTL’den az olamayacak ve yükümlülüğe tutarsız olarak ambalajlanan malların satışı men edilecek AKP’li Okumuş yalayarak zarf yapıştırmaya aleyhinde bantlı zarf önerdi Komisyon toplantısında AKP Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Kültürlü da ilginç bir öneride bulundu Türklerdeki ''yalayarak zarf yapıştırma'' alışkanlığına dikkati çeken Okumuş, bunun zararlarının önlenmesi için bantlı zarfların zorunlu ülkü getirilmesi, zarf üretiminde buna özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti Uyruk  

858,497Konular
982,015Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt