Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kol boreği icin hamur nasıl yapılır?

Kol boreği icin hamur nasıl yapılır?
0
90

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Kol boreği Tarifi Kol boreği icin hamur nasıl yapılır?

Cevap: Kol boreği icin hamur nasıl yapılır?

Kol boreği marifetli hanımların en cok yaptığı elde acma borek ceşididr Biraz zahmetli olmakla birlikte Kol boreği hamuru şoyle hazırlanır:

Malzemeler:

1 kg un
1 yumurta
2 corba kaşığı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı eritilmiş tereyağı
Tuz

Yapılışı:


Unun ortasını havuz şeklinde acın

Eritilmiş tereyağının icine zeytinyağını ilave edip karıştırın

Unun ortasına yumurtayı kırın, yoğurdu ve hazırladığınız yağdan 23 corba kaşığı kadar ilave edin

İstediğiniz miktarda tuz atın ve su ekleyip, yavaş yavaş karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun

Yoğurduğunuz hamuru uzerine nemli bir bez orterek 1520 dakika dinlendirin

9 adet kol boreği icin hamuru 27 parcaya bolun

Kestiğiniz parcaları eliniz ile yuvarlayıp beze haline getirin

Actığınız bezeleri ucer ucer ust uste koyun, her katın arasına 1 corba kaşığı yağ karışımından dokun,
kaşığın tersi ile yayın

Sonra kenarları parmağınızla bastırın

Daha sonra uc katlı hamuru alıp, un ve oklava yardımı ile acın

Actığınız hamura tekrar 1 kaşık yağdan dokun

Malzemeyi koyacağınız kısmı kıvırın, uzerine malzemeyi serip, rulo şeklinde sonuna kadar kıvırmaya devam edin

Daha sonra ikiye katlayın

Bu işlemi hepsine yaptıktan sonra kalan yağı da tepsi de ki boreklerin uzerine dokun 180200 derecede onceden ısıtılmış fırında 30 dak uzeri kızaran kadar pişirin
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,340Kullanıcılar
cim_3444Son üye
Üst Alt