Kol boreği Tarifi Kol boreği icin hamur nasıl yapılır?
Cevap: Kol boreği icin hamur nasıl yapılır?
Kol boreği marifetli hanımların en cok yaptığı elde acma borek ceşididr Biraz zahmetli olmakla birlikte Kol boreği hamuru şoyle hazırlanır:
Malzemeler:
1 kg un
1 yumurta
2 corba kaşığı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı eritilmiş tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Unun ortasını havuz şeklinde acın
Eritilmiş tereyağının icine zeytinyağını ilave edip karıştırın
Unun ortasına yumurtayı kırın, yoğurdu ve hazırladığınız yağdan 23 corba kaşığı kadar ilave edin
İstediğiniz miktarda tuz atın ve su ekleyip, yavaş yavaş karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru uzerine nemli bir bez orterek 1520 dakika dinlendirin
9 adet kol boreği icin hamuru 27 parcaya bolun
Kestiğiniz parcaları eliniz ile yuvarlayıp beze haline getirin
Actığınız bezeleri ucer ucer ust uste koyun, her katın arasına 1 corba kaşığı yağ karışımından dokun,
kaşığın tersi ile yayın
Sonra kenarları parmağınızla bastırın
Daha sonra uc katlı hamuru alıp, un ve oklava yardımı ile acın
Actığınız hamura tekrar 1 kaşık yağdan dokun
Malzemeyi koyacağınız kısmı kıvırın, uzerine malzemeyi serip, rulo şeklinde sonuna kadar kıvırmaya devam edin
Daha sonra ikiye katlayın
Bu işlemi hepsine yaptıktan sonra kalan yağı da tepsi de ki boreklerin uzerine dokun 180200 derecede onceden ısıtılmış fırında 30 dak uzeri kızaran kadar pişirin
Cevap: Kol boreği icin hamur nasıl yapılır?
Kol boreği marifetli hanımların en cok yaptığı elde acma borek ceşididr Biraz zahmetli olmakla birlikte Kol boreği hamuru şoyle hazırlanır:
Malzemeler:
1 kg un
1 yumurta
2 corba kaşığı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı eritilmiş tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Unun ortasını havuz şeklinde acın
Eritilmiş tereyağının icine zeytinyağını ilave edip karıştırın
Unun ortasına yumurtayı kırın, yoğurdu ve hazırladığınız yağdan 23 corba kaşığı kadar ilave edin
İstediğiniz miktarda tuz atın ve su ekleyip, yavaş yavaş karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru uzerine nemli bir bez orterek 1520 dakika dinlendirin
9 adet kol boreği icin hamuru 27 parcaya bolun
Kestiğiniz parcaları eliniz ile yuvarlayıp beze haline getirin
Actığınız bezeleri ucer ucer ust uste koyun, her katın arasına 1 corba kaşığı yağ karışımından dokun,
kaşığın tersi ile yayın
Sonra kenarları parmağınızla bastırın
Daha sonra uc katlı hamuru alıp, un ve oklava yardımı ile acın
Actığınız hamura tekrar 1 kaşık yağdan dokun
Malzemeyi koyacağınız kısmı kıvırın, uzerine malzemeyi serip, rulo şeklinde sonuna kadar kıvırmaya devam edin
Daha sonra ikiye katlayın
Bu işlemi hepsine yaptıktan sonra kalan yağı da tepsi de ki boreklerin uzerine dokun 180200 derecede onceden ısıtılmış fırında 30 dak uzeri kızaran kadar pişirin