iltasyazilim
FD Üye
Kol böreği nasıl yapılır?
istege göre peynirli ,kıymalı,patateslide yapabilirsiniz
KIYMALI KOL BÖREĞİ
MALZEMELER
4 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Nişasta 1 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Sıvıyağ 12 Su Bardağı Yoğurt 1 Akarsu Kaşığı Karbonat 1 Yumurta 250 gr Margarin 2 Çorba Kaşığı Sirke İç Malzemesi 300 gr Kıyma 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 4 Soğan
YAPILIŞI
Çukur bir kaba yumurtayı kırın Süt sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi ekleyin Unu ağır ağır ek ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamurun yumuşaklığını karşılamak için icabında birazcık daha un ek edebilirsiniz
Hazırladığınız hamurdan 20 eşit büyüklükte hamur parçası koparın
Üzerlerini ıslak bezle örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın
Öteki tarafta soğanları küp şeklinde doğrayın Tencerede yağı kızdırıp soğanları kavurun Kıymayı ilave ederek kısık ateşte kavurun Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın
Hamur bezelerini nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın On hamuru aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin Ve yine nişasta serperek merdaneyle açabildiğiniz değin inceltin Benzer işlemi diğer on beze için de gerçekleştirin Gevşemiş iki dairesel hamuru ortadan ikiye emin Düz kenarlara boylu boyunca harç malzemesini yayın Hamuru rulo biçiminde sarın Öteki hamurlar için de aynı işlemi tekrarlayın Hamur rulolarını gevşek bir şekilde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin
Hamurların üzerine eritilip soğutulmuş margarin dökün Bıçakla dilimleyin
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın Sıcak olarak servis yapın *
istege göre peynirli ,kıymalı,patateslide yapabilirsiniz
KIYMALI KOL BÖREĞİ
MALZEMELER
4 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Nişasta 1 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Sıvıyağ 12 Su Bardağı Yoğurt 1 Akarsu Kaşığı Karbonat 1 Yumurta 250 gr Margarin 2 Çorba Kaşığı Sirke İç Malzemesi 300 gr Kıyma 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 4 Soğan
YAPILIŞI
Çukur bir kaba yumurtayı kırın Süt sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi ekleyin Unu ağır ağır ek ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamurun yumuşaklığını karşılamak için icabında birazcık daha un ek edebilirsiniz
Hazırladığınız hamurdan 20 eşit büyüklükte hamur parçası koparın
Üzerlerini ıslak bezle örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın
Öteki tarafta soğanları küp şeklinde doğrayın Tencerede yağı kızdırıp soğanları kavurun Kıymayı ilave ederek kısık ateşte kavurun Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın
Hamur bezelerini nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın On hamuru aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin Ve yine nişasta serperek merdaneyle açabildiğiniz değin inceltin Benzer işlemi diğer on beze için de gerçekleştirin Gevşemiş iki dairesel hamuru ortadan ikiye emin Düz kenarlara boylu boyunca harç malzemesini yayın Hamuru rulo biçiminde sarın Öteki hamurlar için de aynı işlemi tekrarlayın Hamur rulolarını gevşek bir şekilde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin
Hamurların üzerine eritilip soğutulmuş margarin dökün Bıçakla dilimleyin
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın Sıcak olarak servis yapın *