iltasyazilim
FD Üye
Kol Böreği Tadında Çıtır Çıtır Börek (Baklava Yufkasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
*20 adet baklavalık yufka
Sosu için;
*1 adet yumurtanın akı
*1 su bardağından biraz az ılık su
*1 su bardağından biraz az sıvı yağ
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı sirke
İç harcı için;
*500 gram kıyma
*2 adet soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*sıvı yağ
Üzeri için
*1 adet yumurta sarısı
Kol Böreği Tadında Çıtır Çıtır Börek (Baklava Yufkasıyla) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce harcımızdan başlayalım, tavaya yağımızı koyalım, soğanları kavuralım,ardından kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim
*Kıymada kavrulduktan sonra tuz ve karabiberi ekleyelim ,bir kenara alalım
*Sosumuzu hazırlayalım ,tereyağımızı yakmadan eritelim, o ılınırken yumurta akını derin bir kapta çırpalım
*Suyumuzu, sıvı yağımızı ve sirkemizi ekleyelim
*En son eriyen ve ılıyan tereyağımızı ekleyip karıştıralım (tereyağımız ve suyumuz ılık olması gerek aksi halde yumurta akı pişer)
*Böreği yapmaya başlayabiliriz; Temiz bir bezi sudan geçirip suyunu sıkalım ve tezgaha serelim onun üzerine 2 adet yuftayı geniş tarafı bize bakacak şekilde serip üzerine sosumuzdan 2 çorba kaşığı gezdirelim ve fırça yardımıyla her tarafa sürelim
*Ardından üzerine 2 adet daha yufka serelim ve aynı şekilde sosumuzdan sürelim
*Toplamda 4 yufka olacak
*Yufkanın bize bakan ucuna iç harcımızdan koyalım ,uçlarını kıvırmadan rulo şeklinde sararak fotoğraftaki gibi katlayalım
*Diğer yufkaları da aynı şekilde yapıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz, üzerine kalan sosumuzdan ve yumurta sarısından sürüyoruz
*180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz ,arada kontrol edersek daha garanti olur
*Böreğimiz pişince fırından çıkarıp üzerine biraz su serpelim ve bezle üzerini örtelim ilk sıcağı çıkınca servis edelim
*Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*20 adet baklavalık yufka
Sosu için;
*1 adet yumurtanın akı
*1 su bardağından biraz az ılık su
*1 su bardağından biraz az sıvı yağ
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı sirke
İç harcı için;
*500 gram kıyma
*2 adet soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*sıvı yağ
Üzeri için
*1 adet yumurta sarısı
Kol Böreği Tadında Çıtır Çıtır Börek (Baklava Yufkasıyla) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce harcımızdan başlayalım, tavaya yağımızı koyalım, soğanları kavuralım,ardından kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim
*Kıymada kavrulduktan sonra tuz ve karabiberi ekleyelim ,bir kenara alalım
*Sosumuzu hazırlayalım ,tereyağımızı yakmadan eritelim, o ılınırken yumurta akını derin bir kapta çırpalım
*Suyumuzu, sıvı yağımızı ve sirkemizi ekleyelim
*En son eriyen ve ılıyan tereyağımızı ekleyip karıştıralım (tereyağımız ve suyumuz ılık olması gerek aksi halde yumurta akı pişer)
*Böreği yapmaya başlayabiliriz; Temiz bir bezi sudan geçirip suyunu sıkalım ve tezgaha serelim onun üzerine 2 adet yuftayı geniş tarafı bize bakacak şekilde serip üzerine sosumuzdan 2 çorba kaşığı gezdirelim ve fırça yardımıyla her tarafa sürelim
*Ardından üzerine 2 adet daha yufka serelim ve aynı şekilde sosumuzdan sürelim
*Toplamda 4 yufka olacak
*Yufkanın bize bakan ucuna iç harcımızdan koyalım ,uçlarını kıvırmadan rulo şeklinde sararak fotoğraftaki gibi katlayalım
*Diğer yufkaları da aynı şekilde yapıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz, üzerine kalan sosumuzdan ve yumurta sarısından sürüyoruz
*180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz ,arada kontrol edersek daha garanti olur
*Böreğimiz pişince fırından çıkarıp üzerine biraz su serpelim ve bezle üzerini örtelim ilk sıcağı çıkınca servis edelim
*Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun