iltasyazilim
FD Üye
Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamurun içi için malzemeler;
*4 kaşık sirke
*4 kaşık yağ
*3 bardak su aldığı kadar un
İçi için;
*Peynir, maydanoz
*250 gr tereyağ
*50 gr sıvı yağ
Kol Böreği Tarifi Yapılışı Önce sirkeyi koyun Sonra yağı ekleyin 3 bardak suyu ekledikten sonra aldığı kadar unu koyun ve yoğurun Hamuru yumuşak olsun sert olmasın 2 saat bekletin Hamurun 2 katı olduğunda hepsini eşit toplar haline getirin ve 1 saat daha bekletin ve açın Her açtığınız hamuru yağlayın Herbirin üst üste koyun ve hepsi bittikten sonra açın İçine hazırladığınız içini koyun ve tepsiye yerleştirin Üzerine bir yumurta iki sürün ve yine eritilmiş tereyağ ekleyin ve 240 derecelik fırında pişirin Afiyet olsun
*4 kaşık sirke
*4 kaşık yağ
*3 bardak su aldığı kadar un
İçi için;
*Peynir, maydanoz
*250 gr tereyağ
*50 gr sıvı yağ
Kol Böreği Tarifi Yapılışı Önce sirkeyi koyun Sonra yağı ekleyin 3 bardak suyu ekledikten sonra aldığı kadar unu koyun ve yoğurun Hamuru yumuşak olsun sert olmasın 2 saat bekletin Hamurun 2 katı olduğunda hepsini eşit toplar haline getirin ve 1 saat daha bekletin ve açın Her açtığınız hamuru yağlayın Herbirin üst üste koyun ve hepsi bittikten sonra açın İçine hazırladığınız içini koyun ve tepsiye yerleştirin Üzerine bir yumurta iki sürün ve yine eritilmiş tereyağ ekleyin ve 240 derecelik fırında pişirin Afiyet olsun