iltasyazilim
FD Üye
Kolay Açma Tarifleri ,
Resimli Basit Açma Tarifleri ,
Açma
MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1 yemek kaşıgı kuru maya
2 yemek yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuzlu
1 su bardagı değişken yag
alabidigine un
Yapılışı:
Sütü bi kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın diğer bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,istikrarsız yagı koyalım sonrada ılıyan mayalı sütüde içine boşaltıp karıştırın elimizle daha sonra ağır ağır un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak ele biraz yapışır haldeyken hamuru yogurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yaglı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır agzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça ufak bi kabın içine koyulan az bir tedarik sıvı yagla elinizi yaglayarak hamuru alıp istediginiz şekili verin 200 dereceli fırında pişrin herkesin ayıla bayıla yediği fazla yumuşak pufudik açma tarifini sizlerle paylaşmak istedim sağlık olsun
ZEYTİNLİ AÇMA
MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı dek tuzlu
1 paket yaş maya
1 adet yumurta
alabildiğince un
İç harcı için zorunlu malzemeler:
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
125 gram margarin
Üzeri için gerekli malzemeler:
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı:
Bir karıştırma kabının içerisine sütü ve akıcı yağı dökün Sonra bir suda mayayı eritip onuda üstüne ek edin Elde ettiğiniz karışımı adilane karıştırdıktan daha sonra yumurta akını, tuzu, toz şekeri ve unu da ilave ediyoruz Hazırladığımız hamuru yarım saat dinlendiriyoruz Dinlendirdikten daha sonra hamurdan portakal büyüklüğü ile eşdeğer orantılı parçalar koparın Yumuşattığınız margarini bu parçaların üstüne dağıtıp elinizle güzelce açın Açtığınız hamurların içine küçük ufak doğradığınız zeytinleri ekleyin Hamuru kapatıp rulo biçiminde sarın Her ruloyu eliniz yardımıyla uzatın ve uzattıktan daha sonra ikiye bölerek şekillendirin Yumurta sarısını dürüstçe sürdükten sonra daha önce 200 derecede ısıttığınız fırının içerisinde tepsi ile pişirin
Peynirli Açma
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
34 kahve fincanı şeker
1 dere kaşığı mahlep
1 paket kuru hamur mayası tuz alabildiği kadar un
İsteğe ast olarak peynir ya da haşlanıp ezilmiş baharatlı patates (sade de yapabilirsiniz) çörekotu
Yapılışı:
Ilk Olarak sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz Mayayı da içine ekleyip eritiyoruz sonra tuzunu,mahlebi ve ununu ekliyoruz Unu yavaşça ekleyin Yumuşak bir hamur kıvamında olmalı Hazırladığımız hamurun üzerini örtüp sıcak bir yerde mayalanması için bırakıyoruz Yaklaşık 40 dakika sonradan mayasını almış oluyor Kontrol ettiğinizde hamur iki katına çıkmışsa mayasını almış demektir
Mayalanan hamurumuzu parçalara ayırıyoruz Yuvarlak şekilde bastırıp ortalarına iç malzemesini koyduktan sonra elimizle bükerek şerit halinde uzatıp resimdeki gibi şekiller veriyoruz Daha öbür da yapabilirsiniz Üzerlerine yumurta sarısı,1 akarsu kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek yemek kaşığı sıvıyağ karışımını sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz 1520 dakika tepside, tepsi mayasını alması için bekletiyoruz (Mutlaka) 200 dereceli evvelden ısıtılmış fırında üstleri kızarana değin pişiriyoruz
Afiyet olsun *
Resimli Basit Açma Tarifleri ,
Açma
MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1 yemek kaşıgı kuru maya
2 yemek yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuzlu
1 su bardagı değişken yag
alabidigine un
Yapılışı:
Sütü bi kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın diğer bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,istikrarsız yagı koyalım sonrada ılıyan mayalı sütüde içine boşaltıp karıştırın elimizle daha sonra ağır ağır un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak ele biraz yapışır haldeyken hamuru yogurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yaglı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır agzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça ufak bi kabın içine koyulan az bir tedarik sıvı yagla elinizi yaglayarak hamuru alıp istediginiz şekili verin 200 dereceli fırında pişrin herkesin ayıla bayıla yediği fazla yumuşak pufudik açma tarifini sizlerle paylaşmak istedim sağlık olsun
ZEYTİNLİ AÇMA
MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı dek tuzlu
1 paket yaş maya
1 adet yumurta
alabildiğince un
İç harcı için zorunlu malzemeler:
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
125 gram margarin
Üzeri için gerekli malzemeler:
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı:
Bir karıştırma kabının içerisine sütü ve akıcı yağı dökün Sonra bir suda mayayı eritip onuda üstüne ek edin Elde ettiğiniz karışımı adilane karıştırdıktan daha sonra yumurta akını, tuzu, toz şekeri ve unu da ilave ediyoruz Hazırladığımız hamuru yarım saat dinlendiriyoruz Dinlendirdikten daha sonra hamurdan portakal büyüklüğü ile eşdeğer orantılı parçalar koparın Yumuşattığınız margarini bu parçaların üstüne dağıtıp elinizle güzelce açın Açtığınız hamurların içine küçük ufak doğradığınız zeytinleri ekleyin Hamuru kapatıp rulo biçiminde sarın Her ruloyu eliniz yardımıyla uzatın ve uzattıktan daha sonra ikiye bölerek şekillendirin Yumurta sarısını dürüstçe sürdükten sonra daha önce 200 derecede ısıttığınız fırının içerisinde tepsi ile pişirin
Peynirli Açma
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
34 kahve fincanı şeker
1 dere kaşığı mahlep
1 paket kuru hamur mayası tuz alabildiği kadar un
İsteğe ast olarak peynir ya da haşlanıp ezilmiş baharatlı patates (sade de yapabilirsiniz) çörekotu
Yapılışı:
Ilk Olarak sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz Mayayı da içine ekleyip eritiyoruz sonra tuzunu,mahlebi ve ununu ekliyoruz Unu yavaşça ekleyin Yumuşak bir hamur kıvamında olmalı Hazırladığımız hamurun üzerini örtüp sıcak bir yerde mayalanması için bırakıyoruz Yaklaşık 40 dakika sonradan mayasını almış oluyor Kontrol ettiğinizde hamur iki katına çıkmışsa mayasını almış demektir
Mayalanan hamurumuzu parçalara ayırıyoruz Yuvarlak şekilde bastırıp ortalarına iç malzemesini koyduktan sonra elimizle bükerek şerit halinde uzatıp resimdeki gibi şekiller veriyoruz Daha öbür da yapabilirsiniz Üzerlerine yumurta sarısı,1 akarsu kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek yemek kaşığı sıvıyağ karışımını sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz 1520 dakika tepside, tepsi mayasını alması için bekletiyoruz (Mutlaka) 200 dereceli evvelden ısıtılmış fırında üstleri kızarana değin pişiriyoruz
Afiyet olsun *