Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Akıtma

Kolay Akıtma

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kolay Akıtma Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet yumurta
*4 bardak süt
*3 bardak un
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 fiske tuz
*1 fiske şeker (tatlı olmasını isterseniz daha fazla)

Pişirmek için:

*Sıvı yağ

Kolay Akıtma Tarifi Yapılışı Bir derin çanak içine yumurtalarımızı kırıp çırpalım sonrasında sütü ve yavaş yavaş unumuzu kabartma tozu ile karıştırıp içerisine ekleyelim ve çırpmaya devam edelim
Hamurumuz akıcı kıvama gelsin yani ne çok sulu ne de katı olması gerek Cıvık olursa unumuzdan az daha ekleyebilirsiniz veya katı olursa biraz süt ekleyelim lütfen
En son tuz ve şeker de ilave edip hamuru azıcık (5 dakika) dinlendireceğiz ki kabartma tozu görevini yapsın ve biraz köpürsün
Sonrasında tavamızı (ben 7? ye açtım yani orta ateşte) ısıtalım ve yağımızdan 1 çay kaşığı kadar tavada gezdirdikten sonra ilk 1 kepçe hamurumuzu dökelim Hemen tavamızı elimize alıp hamurun her yere yayılmasını sağlayalım
Kenarı hafiften renk almaya başlayınca çevirelim ve pişirelim Tabağımıza alıp arzuya göre servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Ben bir kaç tanesini denedim ıspanaklı yaptım ve o da değişik oldu, yalancı börek gibi

858,496Konular
982,224Mesajlar
30,138Kullanıcılar
mcraneSon üye
Üst Alt