iltasyazilim
FD Üye
Kolay Leziz Pasta Tarifleri,
Kedili Pastası
Malzemeler:
1 paket kedi dili (2024 adet kedi dili bisküvisi)
750 ml süt
1 paket vanilya
7 yemek yemek kaşığı toz şeker
4,5 yemek kaşığı un
3 yemek yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
2 adet olgun muz
süt
kakao ya da çikolata sosu
süsleyip püslemek için dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Kedi dillerini bir kase içine koyacağınız süte batırarak ıslatın ve pastayı yapacağınız borcama yarısını dizin Bir tencere içinde muhallebi için malzemeleri karıştırarak pişirin Muhallebi hazırlanmış olunca yarısını kedi dillerinin üzerine dökün ve muzları dilimleyerek üstüne dizin Kalan kedi dillerini yine süte batırarak muzların üstüne dizin ve kalan muhallebiyi üzerine yayarak dökün Soğuduktan sonra ister çikolata sosu ister kakao ile süsleyerek ceviz serpin Buzdolabında soğutarak servis yapın
KatKat Pastası
MALZEMELER:
20 tane biskuit
125 g tereyagi
1 paket labne peyniri(250300 gramlik)
1 fincan pudra sekeri
2 yemek kasigi süt
200 g ince cekilmis findik ve badem
2 kavonoz kiraz konserve(veya 1 kg taze kiraz)
2 paket pasta jölesialternatifi icin asagiya bak!
2 paket krema(ben yeniden burada yeni kesfettigim yagi cok eksik bitkisel krema kullandim)
2 vanilya sekeri
cikolata parcaciklari
YAPILISI:
Bu pasta icin kelepceli bir barbar ihtiyaciniz olacak
1 kat icin :terayagini eritip, en ince ayrıntısına kadar ufaltiginiz biskuitlerle karistirin ve bunu kalibiniza iyice yayin
2 kat icin :labne peynirini,sütü ve elediginiz pudra sekeri ile karistirip bunu biskuitlerin üstüne yayin
3kat icin:cekilmis findik ve bademi üzerine yayin
4 kat icin:konserve kirazlari süzün,pasta jölesini paketin üzerindeki gibi hazirlayin kirazlarla karistirin ve bunuda yayin
5kat icin:kremayi , vanilya sekeri ve varsa krem sertlestiricisi ile cirpin ve bunuda efendice yayin
6kat icin:cikolata parcaciklarini serpin ve 1 gece buzdolabinda bekletin
Afiyet Olsun
Muzlu Alman Pastası
MALZEMELER;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
4 kaşık toz şeker
4 kaşık un
1 paket vanilya
üzeri için;pudra şekeri;kiraz sekerlemesi,antepfistigi,icine 2 adet muz
YAPILISI: Yumurta ve şekeri 78 dakika çırpın Erimiş margarini ekleyip, mikserin en düşük seviyesinde karıştırın Unu, kabartma tozu vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın 24cm veya 26 cm kelepçeli kek kalıbına boşaltın 175 derece fırında 4045 dakika pişirin Birazcık ılınca kalıptan çıkartın Enlemesine 2 kata bölün Muhallebisi için; bir tencereye sütü, unu, şekeri alıp muhallbei kıvamına gelene değin karıştırarak pişirin Keki daha aşağı katını servis tabağına alın Ortasına muhallebiyi döküp yayın üzerine 2 muzu dilimleyip dizin Kenarlarından 1cm tembellik kalacak şekilde üst katı üstüne koyup elinizle hafif bastırın Iyice soğuduğu vakit üstüne pudra şekeri serpin varsa antepfistigi ve kiraz sekerlemesi ilede renklendirebilirsiniz
Sağlık Durumu Olsun
Iapanaklı Yaş Pasta
Malzemeler:
3 adet yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 akarsu bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı rondoda çekilmiş ıspanak püresi
Pasta Kreması:
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı tozşeker
1 paket şekerli vanilin (azaltılabilir)
2 yemek kaşığı tereyağı
Pasta kaplaması:
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:
Yarım demet ıspanağı bol su ile yıkayın ve üzerini geçecek dek su ile haşlayın Haşlanan ıspanakları süzüp rondodan geçirin
Yumurta ve şekeri her pansipanyada ve kekte olduğı gibi bembeyaz olana değin çırpın Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve azıcık daha çırpın
En son ıspanak püresini ekleyip en ince ayrıntısına kadar karışana kadar karıştırın Margarin ile bütün iç yüzeyi yağlanmış kalıba dökün 160 derece evvelden ısıtımış fırında 30 dakika dek pişirin Pandispanyayı bir gün evvelden pişirmekte avantaj var
Pastacı kremasının malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak koyulaşana dek orta ateşte pişirin(muhallebiden daha koyu olmalı) Soğuması için ocaktan alın ve arada bir karıştırın
Soğuyan ve dinlenen pandispanyanızı katlara ayırın Her kata soğuyan pasta kremasından oldukça çok sürün
Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpın ve pastanızın dışını kaplayın Servis yapana dek buzdolabında dinlendirin
Pandispanyayı keserken çıkan kırıntıları pasta üzerinde dekor olarak kullanabilirsiniz
Sağlık Durumu olsun
Tiramisu Pasta
Malzemeler,
1 paket kedi dili bisküvi ya da kakaolu hazır kek
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım paket labne peynir
2 tatlı kaşığı hazırlanmış kahve (nescafe gold gibi)
1 fincan sıcak su
Kakao
Hazırlanışı,
1 Sıcak suyun içinde kahveyi eritin
2 Kakaolu pasta keki ya kedi dili bisküvilerin yarısını kahveli suyla ıslatıp servis tabağına yerleştirin
3 Un, şeker, yumurta ve sütü karıştırıp muhallebi kıvamına gelene değin karıştırarak pişirin
4 Muhallebiyi ocaktan almadan önce labne peyniri ekleyip, tamamen karıştırın
5 Muhallebinin yarısını pasta keki ya bisküvilerin üzerine yayınlama
6 Pasta keki ya bisküvilerin öteki yarısını muhallebinin üstüne kapatın
7 Kalan kahveli suyla üstteki pasta keki ya da bisküvileri ıslatın
8 Kalan muhallebiyi üstüne yayınlama
9 Akarsu süzgeci ile üstüne kakao serpin
Sağlık olsun *
Kedili Pastası
Malzemeler:
1 paket kedi dili (2024 adet kedi dili bisküvisi)
750 ml süt
1 paket vanilya
7 yemek yemek kaşığı toz şeker
4,5 yemek kaşığı un
3 yemek yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
2 adet olgun muz
süt
kakao ya da çikolata sosu
süsleyip püslemek için dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Kedi dillerini bir kase içine koyacağınız süte batırarak ıslatın ve pastayı yapacağınız borcama yarısını dizin Bir tencere içinde muhallebi için malzemeleri karıştırarak pişirin Muhallebi hazırlanmış olunca yarısını kedi dillerinin üzerine dökün ve muzları dilimleyerek üstüne dizin Kalan kedi dillerini yine süte batırarak muzların üstüne dizin ve kalan muhallebiyi üzerine yayarak dökün Soğuduktan sonra ister çikolata sosu ister kakao ile süsleyerek ceviz serpin Buzdolabında soğutarak servis yapın
KatKat Pastası
MALZEMELER:
20 tane biskuit
125 g tereyagi
1 paket labne peyniri(250300 gramlik)
1 fincan pudra sekeri
2 yemek kasigi süt
200 g ince cekilmis findik ve badem
2 kavonoz kiraz konserve(veya 1 kg taze kiraz)
2 paket pasta jölesialternatifi icin asagiya bak!
2 paket krema(ben yeniden burada yeni kesfettigim yagi cok eksik bitkisel krema kullandim)
2 vanilya sekeri
cikolata parcaciklari
YAPILISI:
Bu pasta icin kelepceli bir barbar ihtiyaciniz olacak
1 kat icin :terayagini eritip, en ince ayrıntısına kadar ufaltiginiz biskuitlerle karistirin ve bunu kalibiniza iyice yayin
2 kat icin :labne peynirini,sütü ve elediginiz pudra sekeri ile karistirip bunu biskuitlerin üstüne yayin
3kat icin:cekilmis findik ve bademi üzerine yayin
4 kat icin:konserve kirazlari süzün,pasta jölesini paketin üzerindeki gibi hazirlayin kirazlarla karistirin ve bunuda yayin
5kat icin:kremayi , vanilya sekeri ve varsa krem sertlestiricisi ile cirpin ve bunuda efendice yayin
6kat icin:cikolata parcaciklarini serpin ve 1 gece buzdolabinda bekletin
Afiyet Olsun
Muzlu Alman Pastası
MALZEMELER;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
4 kaşık toz şeker
4 kaşık un
1 paket vanilya
üzeri için;pudra şekeri;kiraz sekerlemesi,antepfistigi,icine 2 adet muz
YAPILISI: Yumurta ve şekeri 78 dakika çırpın Erimiş margarini ekleyip, mikserin en düşük seviyesinde karıştırın Unu, kabartma tozu vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın 24cm veya 26 cm kelepçeli kek kalıbına boşaltın 175 derece fırında 4045 dakika pişirin Birazcık ılınca kalıptan çıkartın Enlemesine 2 kata bölün Muhallebisi için; bir tencereye sütü, unu, şekeri alıp muhallbei kıvamına gelene değin karıştırarak pişirin Keki daha aşağı katını servis tabağına alın Ortasına muhallebiyi döküp yayın üzerine 2 muzu dilimleyip dizin Kenarlarından 1cm tembellik kalacak şekilde üst katı üstüne koyup elinizle hafif bastırın Iyice soğuduğu vakit üstüne pudra şekeri serpin varsa antepfistigi ve kiraz sekerlemesi ilede renklendirebilirsiniz
Sağlık Durumu Olsun
Iapanaklı Yaş Pasta
Malzemeler:
3 adet yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 akarsu bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı rondoda çekilmiş ıspanak püresi
Pasta Kreması:
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı tozşeker
1 paket şekerli vanilin (azaltılabilir)
2 yemek kaşığı tereyağı
Pasta kaplaması:
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:
Yarım demet ıspanağı bol su ile yıkayın ve üzerini geçecek dek su ile haşlayın Haşlanan ıspanakları süzüp rondodan geçirin
Yumurta ve şekeri her pansipanyada ve kekte olduğı gibi bembeyaz olana değin çırpın Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve azıcık daha çırpın
En son ıspanak püresini ekleyip en ince ayrıntısına kadar karışana kadar karıştırın Margarin ile bütün iç yüzeyi yağlanmış kalıba dökün 160 derece evvelden ısıtımış fırında 30 dakika dek pişirin Pandispanyayı bir gün evvelden pişirmekte avantaj var
Pastacı kremasının malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak koyulaşana dek orta ateşte pişirin(muhallebiden daha koyu olmalı) Soğuması için ocaktan alın ve arada bir karıştırın
Soğuyan ve dinlenen pandispanyanızı katlara ayırın Her kata soğuyan pasta kremasından oldukça çok sürün
Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpın ve pastanızın dışını kaplayın Servis yapana dek buzdolabında dinlendirin
Pandispanyayı keserken çıkan kırıntıları pasta üzerinde dekor olarak kullanabilirsiniz
Sağlık Durumu olsun
Tiramisu Pasta
Malzemeler,
1 paket kedi dili bisküvi ya da kakaolu hazır kek
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım paket labne peynir
2 tatlı kaşığı hazırlanmış kahve (nescafe gold gibi)
1 fincan sıcak su
Kakao
Hazırlanışı,
1 Sıcak suyun içinde kahveyi eritin
2 Kakaolu pasta keki ya kedi dili bisküvilerin yarısını kahveli suyla ıslatıp servis tabağına yerleştirin
3 Un, şeker, yumurta ve sütü karıştırıp muhallebi kıvamına gelene değin karıştırarak pişirin
4 Muhallebiyi ocaktan almadan önce labne peyniri ekleyip, tamamen karıştırın
5 Muhallebinin yarısını pasta keki ya bisküvilerin üzerine yayınlama
6 Pasta keki ya bisküvilerin öteki yarısını muhallebinin üstüne kapatın
7 Kalan kahveli suyla üstteki pasta keki ya da bisküvileri ıslatın
8 Kalan muhallebiyi üstüne yayınlama
9 Akarsu süzgeci ile üstüne kakao serpin
Sağlık olsun *