iltasyazilim
FD Üye
Aparatif Yemek Yemek Tarifleri Resimli,
Resimli Kolay Aparatif Yemek Yemek Tarifleri,
Kaşarlı Muska
Malzemeler
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
galeta unu
Kızartmak için
sıvıyağ
Hazırlanışı
Yufka 3 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir
Her bir şeridin bir ucuna rende kaşar konup ufak bir üçgen oluşacak şekilde katlanarak sarılır
Sarılan börekler önce çırpılmış yumurtaya batırılıp arkasından galeta ununa bulanır
Unlanan börekler kızgın yağda kızartılır
Kroket
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
2 adet patates
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek yemek kaşığı köri
2 yemek yemek kaşığı su
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Kızartmak için ayçiçek yağ
Yapılışı:
Tavuk etini haşlayın, haşlandıktan sonra adamakıllı didikleyin
Patatesleri haşlayın ve çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin
Bir kasede bir tedarik unu, karabiber ve tuzu karıştırın
Diğer bir kasede yumurta ve suyu çırpın
Düz bir tabağa galeta ununu koyun
Hazırladığınız patates püresini, tavuk etlerini, köriyi ve galeta ununu karıştırıp tamamen yoğurun
Elde ettiğiniz hamurdan parçalar koparıp istediğiniz gibi şekil verin
Bu parçaları önce una sonra yumurtaya son olarakta galeta ununa bulayarak kavgalı yağda kızartın
Fırında Basit Patates
Malzemeler:
Dilediğiniz adette patates,
Rendelenmiş kaşar,
Tereyağ,
Tuzlu, karabiber, kırmızıbiber, fesleğen,
Yapılışı:
Patatesleri kaynayan suda pişene kadar haşlıyoruz,
Haşlanmış patatesleri iki parçaya ayırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz,
Üzerine tereyağ koyup 170 derece fırında 15dk kadar pişiriyoruz,
Fırın tepsisini çıkartıp üstüne bütün baharatları ve kaşarı ekleyip bitmiş fırına veriyoruz,
Kaşar eridiğinde fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Kaşarlı Patates Topları
Malzemeler;
1,5 kg değin patates ( haşlanıp ezilecek )
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı köri,
yeteri dek tuz, karabiber
Yeteri kadar küp küp doğranmış kaşar peyniri
Galeta unu
Hazırlanışı;
Patatesleri, zeytinyağı, rendelenmiş kaşar, köri, tuz ve karabiber karıştırarak yoğuralım
Yoğurduğumuz patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde yuvarlayalım
Yuvarladığımız patateslerin ortasına küp kaşar oturtarak, patatesleri baştan yuvarlayıp, kaşarın kapanmasını sağlayalım
patates toplarını galeta ununa bulayarak, bir borcama yada fırın tepsisine dizelim
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında az daha 1520 dk beklettikten sonra, sıcak servis yapalım Afiyet olsun *
Resimli Kolay Aparatif Yemek Yemek Tarifleri,
Kaşarlı Muska
Malzemeler
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
galeta unu
Kızartmak için
sıvıyağ
Hazırlanışı
Yufka 3 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir
Her bir şeridin bir ucuna rende kaşar konup ufak bir üçgen oluşacak şekilde katlanarak sarılır
Sarılan börekler önce çırpılmış yumurtaya batırılıp arkasından galeta ununa bulanır
Unlanan börekler kızgın yağda kızartılır
Kroket
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
2 adet patates
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek yemek kaşığı köri
2 yemek yemek kaşığı su
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Kızartmak için ayçiçek yağ
Yapılışı:
Tavuk etini haşlayın, haşlandıktan sonra adamakıllı didikleyin
Patatesleri haşlayın ve çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin
Bir kasede bir tedarik unu, karabiber ve tuzu karıştırın
Diğer bir kasede yumurta ve suyu çırpın
Düz bir tabağa galeta ununu koyun
Hazırladığınız patates püresini, tavuk etlerini, köriyi ve galeta ununu karıştırıp tamamen yoğurun
Elde ettiğiniz hamurdan parçalar koparıp istediğiniz gibi şekil verin
Bu parçaları önce una sonra yumurtaya son olarakta galeta ununa bulayarak kavgalı yağda kızartın
Fırında Basit Patates
Malzemeler:
Dilediğiniz adette patates,
Rendelenmiş kaşar,
Tereyağ,
Tuzlu, karabiber, kırmızıbiber, fesleğen,
Yapılışı:
Patatesleri kaynayan suda pişene kadar haşlıyoruz,
Haşlanmış patatesleri iki parçaya ayırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz,
Üzerine tereyağ koyup 170 derece fırında 15dk kadar pişiriyoruz,
Fırın tepsisini çıkartıp üstüne bütün baharatları ve kaşarı ekleyip bitmiş fırına veriyoruz,
Kaşar eridiğinde fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Kaşarlı Patates Topları
Malzemeler;
1,5 kg değin patates ( haşlanıp ezilecek )
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı köri,
yeteri dek tuz, karabiber
Yeteri kadar küp küp doğranmış kaşar peyniri
Galeta unu
Hazırlanışı;
Patatesleri, zeytinyağı, rendelenmiş kaşar, köri, tuz ve karabiber karıştırarak yoğuralım
Yoğurduğumuz patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde yuvarlayalım
Yuvarladığımız patateslerin ortasına küp kaşar oturtarak, patatesleri baştan yuvarlayıp, kaşarın kapanmasını sağlayalım
patates toplarını galeta ununa bulayarak, bir borcama yada fırın tepsisine dizelim
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında az daha 1520 dk beklettikten sonra, sıcak servis yapalım Afiyet olsun *