iltasyazilim
FD Üye
Basit Aşure Tarifi
Resimli Kolay Aşure Tarifi Resimli
Malzemeler
2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
12 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 15 su bardağı Su
Süsleme için
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri
Yapılışı
Buğday,fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın 15 su bardağı su ekleyip kaynatın Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın Fasulye ve nohutu süzüp farklı kaplarda haşlayın
Buğday taneleri en ince ayrıntısına kadar yumuşayıncaya dek yaklaşık
45 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin En Ince Ayrıntısına Kadar kaynatın Arkasında sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ek edip karıştırın Birkaç taşım kaynatın Son olarak şekeri ekleyip 510 dakika kaynattıktan daha sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın
Aşure piştikten daha sonra sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın İsteğe tabi olarak gülsuyu da serpebilirsiniz *
Resimli Kolay Aşure Tarifi Resimli
Malzemeler
2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
12 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 15 su bardağı Su
Süsleme için
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri
Yapılışı
Buğday,fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın 15 su bardağı su ekleyip kaynatın Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın Fasulye ve nohutu süzüp farklı kaplarda haşlayın
Buğday taneleri en ince ayrıntısına kadar yumuşayıncaya dek yaklaşık
45 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin En Ince Ayrıntısına Kadar kaynatın Arkasında sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ek edip karıştırın Birkaç taşım kaynatın Son olarak şekeri ekleyip 510 dakika kaynattıktan daha sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın
Aşure piştikten daha sonra sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın İsteğe tabi olarak gülsuyu da serpebilirsiniz *