iltasyazilim
FD Üye
Kolay Ayva Tatlısı (Kaymaklı) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet büyükçe ayva
*1 su bardağı su
*4 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 limon
Üzeri için:
*4 yemek kaşığı kaymak
*İri çekilmiş fındık, fıstık, ceviz vb
Kolay Ayva Tatlısı (Kaymaklı) Tarifi Yapılışı Önce ayvaların kabuklarını soyuyoruz, kabukları atmıyoruz Ayvaların baş ve alt kısımlarını düzeltip, ayvaları boyuna bir şekilde ikiye ayırıyoruz Çekirdek kısmını oyuyoruz, çekirdekleri bir kenara ayırıyoruz
Ayvaların her tarafını limon suyuna buluyoruz ve genişçe bir tencereye içleri bize bakacak şekilde yerleştiriyoruz
Suyu üzerlerine gezdiriyoruz, kabuk ve çekirdekleri de ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte ocağı yakıyoruz
Su kaynamaya başlayınca, kapağı açıp her parçanın üzerine ve etrafına şekeri eşit miktarda serpiştiriyoruz Tarçını da aynı şekilde serpiyoruz Ocağı en kısık ayarına getiriyoruz
Bir saat kadar pişip yumuşayınca kaymak ve dilediğiniz şeylerle servis edebilirsiniz
*2 adet büyükçe ayva
*1 su bardağı su
*4 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 limon
Üzeri için:
*4 yemek kaşığı kaymak
*İri çekilmiş fındık, fıstık, ceviz vb
Kolay Ayva Tatlısı (Kaymaklı) Tarifi Yapılışı Önce ayvaların kabuklarını soyuyoruz, kabukları atmıyoruz Ayvaların baş ve alt kısımlarını düzeltip, ayvaları boyuna bir şekilde ikiye ayırıyoruz Çekirdek kısmını oyuyoruz, çekirdekleri bir kenara ayırıyoruz
Ayvaların her tarafını limon suyuna buluyoruz ve genişçe bir tencereye içleri bize bakacak şekilde yerleştiriyoruz
Suyu üzerlerine gezdiriyoruz, kabuk ve çekirdekleri de ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte ocağı yakıyoruz
Su kaynamaya başlayınca, kapağı açıp her parçanın üzerine ve etrafına şekeri eşit miktarda serpiştiriyoruz Tarçını da aynı şekilde serpiyoruz Ocağı en kısık ayarına getiriyoruz
Bir saat kadar pişip yumuşayınca kaymak ve dilediğiniz şeylerle servis edebilirsiniz