iltasyazilim
FD Üye
Basit Baklava Nasıl Yapılır
Resimli Kolay Baklava Yapılışı
Baklava yapmak güç bir iştir Kolayca baklava olabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler
8 yaprak milföy hamuru
Yarım çay bardağı fındık
Yarım nehir bardağı ceviz
Yarım çay bardağı fıstık ya da badem
3 yumurta
Yarım paket margarin
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon
Basit Baklava Yapılışı
İç malzemesi için, 2 yumurtayı çırpın Fındık, fıstık, cevizi içine karıştırın daha sonra 4 tane milföy hamurunu birbiri ile kenarlarından birleştirip merdane ile artı bastırmadan kare biçiminde açın Yapışmaması için un kullanabilirsiniz Büyük zirve kare borcam tepsinin tabanını yağlayıp, açtığınız hamuru borcamın tabanına yerleştirin Eğer büyük gelmişse kenarlarını kesip üstüne yerleştirin İç malzemesini koyun Kalan 4 milföy hamurunu da benzer şekilde merdane ile açıp üzerine yerleştirin Hamuru istediğiniz şekilde kesip, üstüne yumurta sürün Margarini eritip kavgalı olarak üzerine dökün Tabiki her tarafına yayılacak şekilde 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Şerbetini kaynatın Ocaktan indirmeden 12 dakika önce limon sıkın, soğumaya bırıkın İkisi de ılık olacak şekilde şerbeti baklavanın üstüne dökün
Eğer isterseniz dondurma ile servis edebilirsiniz
Sıhhat olsun *
Resimli Kolay Baklava Yapılışı
Baklava yapmak güç bir iştir Kolayca baklava olabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler
8 yaprak milföy hamuru
Yarım çay bardağı fındık
Yarım nehir bardağı ceviz
Yarım çay bardağı fıstık ya da badem
3 yumurta
Yarım paket margarin
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon
Basit Baklava Yapılışı
İç malzemesi için, 2 yumurtayı çırpın Fındık, fıstık, cevizi içine karıştırın daha sonra 4 tane milföy hamurunu birbiri ile kenarlarından birleştirip merdane ile artı bastırmadan kare biçiminde açın Yapışmaması için un kullanabilirsiniz Büyük zirve kare borcam tepsinin tabanını yağlayıp, açtığınız hamuru borcamın tabanına yerleştirin Eğer büyük gelmişse kenarlarını kesip üstüne yerleştirin İç malzemesini koyun Kalan 4 milföy hamurunu da benzer şekilde merdane ile açıp üzerine yerleştirin Hamuru istediğiniz şekilde kesip, üstüne yumurta sürün Margarini eritip kavgalı olarak üzerine dökün Tabiki her tarafına yayılacak şekilde 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Şerbetini kaynatın Ocaktan indirmeden 12 dakika önce limon sıkın, soğumaya bırıkın İkisi de ılık olacak şekilde şerbeti baklavanın üstüne dökün
Eğer isterseniz dondurma ile servis edebilirsiniz
Sıhhat olsun *