iltasyazilim
FD Üye
Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Şerbet için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 dilim limon
Arasına;
*200 gr ceviz veya fındık
Üzeri için;
*200 gr tereyağı
Kolay Baklava Tarifi Yapılışı İlk olarak bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp yumuşak bi hamur yoğuralım Daha sonra hamuru 15 dk dinlendirip küçük küçük bezelere ayıralım Benm tepsim çok büyük olmadığı için 40 beze bir tepsiye 26 beze bir tepsiye oldu bu ölçüden Siz daha büyük bi tepsiye hamurun hepsini yapabilirsiniz Daha sonra bezeleri tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açıp 5 er li grup yaparak her bezenin arasına bolca nişasta serpelim Daha sonra 5 li grubu tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye alalım 20 beze alta olacak şekilde bu işlemi devam ettirelim Arasına ceviz serpip diğer kalan 20 bezeyi de aynı şekilde açıp üstünü kapatalım İsteğimiz şekilde kesip üzerine iyice kızdırılmış tereyağı dökelim 200 °fırında kızarana kadar pişirelim Şerbeti de bire bir ölçü yaparak kaydadıktan sonra altını kısıp 15 dk kaynatalım Kaşıkla kontrol edip kesik kesik ağır ağır dökülmeye başladıktan sonra altını kapayıp 5 dk dinlendirip soğuk hamurun üzerine sıcak şerbet dökelim
Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Şerbet için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 dilim limon
Arasına;
*200 gr ceviz veya fındık
Üzeri için;
*200 gr tereyağı
Kolay Baklava Tarifi Yapılışı İlk olarak bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp yumuşak bi hamur yoğuralım Daha sonra hamuru 15 dk dinlendirip küçük küçük bezelere ayıralım Benm tepsim çok büyük olmadığı için 40 beze bir tepsiye 26 beze bir tepsiye oldu bu ölçüden Siz daha büyük bi tepsiye hamurun hepsini yapabilirsiniz Daha sonra bezeleri tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açıp 5 er li grup yaparak her bezenin arasına bolca nişasta serpelim Daha sonra 5 li grubu tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye alalım 20 beze alta olacak şekilde bu işlemi devam ettirelim Arasına ceviz serpip diğer kalan 20 bezeyi de aynı şekilde açıp üstünü kapatalım İsteğimiz şekilde kesip üzerine iyice kızdırılmış tereyağı dökelim 200 °fırında kızarana kadar pişirelim Şerbeti de bire bir ölçü yaparak kaydadıktan sonra altını kısıp 15 dk kaynatalım Kaşıkla kontrol edip kesik kesik ağır ağır dökülmeye başladıktan sonra altını kapayıp 5 dk dinlendirip soğuk hamurun üzerine sıcak şerbet dökelim
Afiyet olsun