Akşam yemeğinin akabinde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz hem de pratik bir halde hazırlayabileceğiniz mükemmel bir tatlı tanımımız var. Tadı da kıvamı da güzel olan enfes muhallebili havuç tatlısının tanımı haberimizin ayrıntılarında.
Havuç çoklukla turuncu renkli bir kök sebzedir. Süper bir A vitamini kaynağı olan havuç, yemek ve salatalar yanında aperatif yiyecek olarak tüketildiğinden, tüketimi kolay olan besin kaynakları ortasındadır. Havucun göze olan yararlarını bilmeyen yoktur. Zerzevat olan havuç sofralara yalnızca tuzlu olarak değil, tatlı olarak gelebilir. Bilhassa havuç sevenlerin çok beğeneceği ve sık sık yapmak isteyeceği pratik havuç tatlısının tanımını sizlerle paylaşıyoruz. İçerisinde hem bisküvi hem muhallebi hem de süper bir havuç kremasının yer alacağı bu tatlıyı herkes çok beğenecek.
HAVUÇ TATLISI TANIMI:
MATERYALLER
4 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket bisküvi
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
Üzeri için;
9 adet badem
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye rendelenmiş havuçları koyun.
Üzerine şekeri de ekleyerek orta ateşte güzelce karıştırın.
Havuçlar yumuşayana kadar kavurduktan sonra bisküvileri bir kabın içerisine parçalayın.
Bisküvilerin üzerine havuçlu karışımı ve tarçını ekleyerek karıştırın.
Geniş bir cam tepsiye bu karşımı yayın.
Soğuması için buzdolabına koyun. Bu sırada tencerede muhallebisini hazırlayabilirsiniz.
Muhallebi piştikten sonra vanilyayı ek edin. Hazır hale gelen havuçlu karışımın üzerine yayın.
Bir gece buzdolabında bekletilen tatlının üzerine badem koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...