iltasyazilim
FD Üye
Kolay El Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*4,5 su bardağı un
*1,5 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
*Size kalmış ben peynirli maydanozlu yaptım yağlamak için bol sıvı yağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Çörek otu
Kolay El Açma Börek Tarifi Yapılışı Yeni tarifimle merhaba hanımlar Önce hamurumuzu hazırlayalım tek uğraştırıcı bu tarifte hamurumuz Hamur malzemelerinin tümünü karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamuru daha sonra 9 eşit parçaya bölüp tabak büyüklüğünde açıp (tüm hamurlara ayni islem)yağılıyarak üst üste koyuyoruz ve en üst kata sürmüyoruz 15 dk bu şekilde kalıcak O arada iç harcını hazırlayalım Ben lor maydanoz ve pul biberden oluşan bir harç hazırladım Siz patatesli kıymalı patlıcanlı her şekilde yapabilirsiniz Daha sonra yağladığımız hamurlarımızı tek tek alarak resimde görüceksiniz Elimizi de yağlayarak tezgah üstünde açıyoruz Eşit bir şekilde açın Bir tarafı ince bi tarafı kalın olmamasına özen gösterin Her açtığımız yufkaya harcımızdan döküp sık olmayan bi şekilde sarıyoruz Tepsimize alıyoruz Yumurta sarısı ve çörek otuyla süsleyip 180 derede pişiriyoruz Afiyet olsun
*4,5 su bardağı un
*1,5 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
*Size kalmış ben peynirli maydanozlu yaptım yağlamak için bol sıvı yağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Çörek otu
Kolay El Açma Börek Tarifi Yapılışı Yeni tarifimle merhaba hanımlar Önce hamurumuzu hazırlayalım tek uğraştırıcı bu tarifte hamurumuz Hamur malzemelerinin tümünü karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamuru daha sonra 9 eşit parçaya bölüp tabak büyüklüğünde açıp (tüm hamurlara ayni islem)yağılıyarak üst üste koyuyoruz ve en üst kata sürmüyoruz 15 dk bu şekilde kalıcak O arada iç harcını hazırlayalım Ben lor maydanoz ve pul biberden oluşan bir harç hazırladım Siz patatesli kıymalı patlıcanlı her şekilde yapabilirsiniz Daha sonra yağladığımız hamurlarımızı tek tek alarak resimde görüceksiniz Elimizi de yağlayarak tezgah üstünde açıyoruz Eşit bir şekilde açın Bir tarafı ince bi tarafı kalın olmamasına özen gösterin Her açtığımız yufkaya harcımızdan döküp sık olmayan bi şekilde sarıyoruz Tepsimize alıyoruz Yumurta sarısı ve çörek otuyla süsleyip 180 derede pişiriyoruz Afiyet olsun