iltasyazilim
FD Üye
Kolay El Açması Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*66, 5 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1, 52 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı limon suyu
*(Un ve su miktarındaki oynama fırınınızın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir Fırından fırına tepsi büyüklüğü 12 santim fark ediyor Ben 6, 5 su bardağı un ve 2 su bardağı su ile yaptım )
Harcı;
*300350 gr kuzu kıyma
*1 büyük kurusoğan
*Tuz, pulbiber
Aralarına sürmek için;
*75 gr erimiş tereyağı
*1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Üzerine;
*50 gr erimiş tereyağı
*(Böreğin hazırlığı hamurun dinlenme süresi ile 1 saati buluyor )
Kolay El Açması Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Unu, şekeri, tuzu, kabartma tozunu bir kapta karıştırın Yoğurma kabında yoğurdu, sıvı yağı ve limon suyunu karıştırın; unlu karışımı üzerine boşaltarak yoğurmaya başlayın Ilık suyu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamuru 15 beze yapın İç harcı hazırlayıncaya kadar dinlendirin
İç harç için kıyma ve yemeklik doğranmış kuru soğanı az bir yağda kavurun Tuzunu, biberini katıp karıştırın; ocaktan alın Ayrıca bir tavada 75 gr tereyağını yakmadan eritin, içine sıvı yağı ekleyip karıştırın
Bir bezeyi unlanmış tezgahta büyük servis tabağı veya yuvarlak borcam büyüklüğünde açın Tabağa alın üzerine hazırladığınız yağdan 1, 52 yemek kaşığı sürün İkinci bezeyi de açıp ilk açtığınız hamurun üzerine serin Aynı şekilde yağlayın Beş bezeyi açarak aralarını yağlayın; ancak beşinci bezenin üzerin yağ sürmeyin Bu şekilde 15 bezeyi 5’erli 3 grup halinde aralarını yağlayarak ayrı kaplarda hazırlayın
Fırın tepsinizi yağlayın İlk açıp yağladığınız 5’li grubu, tezgahın üzerinde oklava ile, tepsinizin büyüklüğü ve şeklinde açarak büyültün Tepsinizin içine yerleştirin ve elinizle şekil vererek tepsinize göre düzeltin (Benim tepsim dikdörtgen olduğu için hamura dikdörtgen şekil verdim, tepsiniz yuvarlak ise şekil vermesi daha kolay olur ) kıymalı harcın yarısını üzerine yayın, ikinci hazırladığınız grubu da aynı şekilde açıp harcın üzerine serip düzeltin Kıymanın geri kalanını ikinci katın üzerine döşeyin En son hazırladığınız hamur grubunu da açıp en üste serin Böreği dilimleyin Hamurun aralarına sürdüğünüz yağdan arttı ise buna 50 gr kadar tereyağını da ekleyip eritin; böreğin üzerine kaşıkla dökün, fırça ile sürerek yağı yayın 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat veya 40 dakika üzeri kızarıncaya pişirin Fırından çıkardığınızda kurumaması için üzerine tepsi kapatın 1520 dakika sonra servis tabağına alabilirsiniz Afiyet olsun İster iftara çorbanın yanında ana yemek; ister sahura çayın yanında doyurucu kahvaltılık
*
*66, 5 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1, 52 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı limon suyu
*(Un ve su miktarındaki oynama fırınınızın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir Fırından fırına tepsi büyüklüğü 12 santim fark ediyor Ben 6, 5 su bardağı un ve 2 su bardağı su ile yaptım )
Harcı;
*300350 gr kuzu kıyma
*1 büyük kurusoğan
*Tuz, pulbiber
Aralarına sürmek için;
*75 gr erimiş tereyağı
*1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Üzerine;
*50 gr erimiş tereyağı
*(Böreğin hazırlığı hamurun dinlenme süresi ile 1 saati buluyor )
Kolay El Açması Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Unu, şekeri, tuzu, kabartma tozunu bir kapta karıştırın Yoğurma kabında yoğurdu, sıvı yağı ve limon suyunu karıştırın; unlu karışımı üzerine boşaltarak yoğurmaya başlayın Ilık suyu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamuru 15 beze yapın İç harcı hazırlayıncaya kadar dinlendirin
İç harç için kıyma ve yemeklik doğranmış kuru soğanı az bir yağda kavurun Tuzunu, biberini katıp karıştırın; ocaktan alın Ayrıca bir tavada 75 gr tereyağını yakmadan eritin, içine sıvı yağı ekleyip karıştırın
Bir bezeyi unlanmış tezgahta büyük servis tabağı veya yuvarlak borcam büyüklüğünde açın Tabağa alın üzerine hazırladığınız yağdan 1, 52 yemek kaşığı sürün İkinci bezeyi de açıp ilk açtığınız hamurun üzerine serin Aynı şekilde yağlayın Beş bezeyi açarak aralarını yağlayın; ancak beşinci bezenin üzerin yağ sürmeyin Bu şekilde 15 bezeyi 5’erli 3 grup halinde aralarını yağlayarak ayrı kaplarda hazırlayın
Fırın tepsinizi yağlayın İlk açıp yağladığınız 5’li grubu, tezgahın üzerinde oklava ile, tepsinizin büyüklüğü ve şeklinde açarak büyültün Tepsinizin içine yerleştirin ve elinizle şekil vererek tepsinize göre düzeltin (Benim tepsim dikdörtgen olduğu için hamura dikdörtgen şekil verdim, tepsiniz yuvarlak ise şekil vermesi daha kolay olur ) kıymalı harcın yarısını üzerine yayın, ikinci hazırladığınız grubu da aynı şekilde açıp harcın üzerine serip düzeltin Kıymanın geri kalanını ikinci katın üzerine döşeyin En son hazırladığınız hamur grubunu da açıp en üste serin Böreği dilimleyin Hamurun aralarına sürdüğünüz yağdan arttı ise buna 50 gr kadar tereyağını da ekleyip eritin; böreğin üzerine kaşıkla dökün, fırça ile sürerek yağı yayın 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat veya 40 dakika üzeri kızarıncaya pişirin Fırından çıkardığınızda kurumaması için üzerine tepsi kapatın 1520 dakika sonra servis tabağına alabilirsiniz Afiyet olsun İster iftara çorbanın yanında ana yemek; ister sahura çayın yanında doyurucu kahvaltılık
*