iltasyazilim
FD Üye
Kolay ?erbetli Tatlı (Kalburabastı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 çay bardağı eritilmiş tereyağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı irmik
*2 yumurta(1 inin sarisi üzerine)
*1 yemek kaşığı şeker 1 fiske tuz
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*4 su bardağı un
*1 kase çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı şeker
*4 5 su bardağı su
*2 damla limon suyu
*1 fiske tuz
Kolay ?erbetli Tatlı (Kalburabastı) Tarifi Yapılışı
Un hariç tüm malzemeyi kaba alıp çırpın
En son unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın Rende veya delikli süzgeciniz varsa elinizle hamuru üzerinde açın arasına çekilmiş ceviz koyun ve iki tarafından ayni şekilde yuvarlayıp sarın
Yumurta sarisi sürüp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
*1 5 çay bardağı eritilmiş tereyağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı irmik
*2 yumurta(1 inin sarisi üzerine)
*1 yemek kaşığı şeker 1 fiske tuz
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*4 su bardağı un
*1 kase çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı şeker
*4 5 su bardağı su
*2 damla limon suyu
*1 fiske tuz
Kolay ?erbetli Tatlı (Kalburabastı) Tarifi Yapılışı
Un hariç tüm malzemeyi kaba alıp çırpın
En son unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın Rende veya delikli süzgeciniz varsa elinizle hamuru üzerinde açın arasına çekilmiş ceviz koyun ve iki tarafından ayni şekilde yuvarlayıp sarın
Yumurta sarisi sürüp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin