iltasyazilim
FD Üye
Basit Konut Baklava Tarifi
Resimli Basit Ev Baklava Tarifi
Baklavanın Malzemeleri
Un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı akıcı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
mısır nişastası
Şerbeti İçin
4 bardak şeker
5 bardak su bir kaç damla limon suyu
Konut Baklavası Yapılışı
Sütü ,yumurtalarımızı ,ciçek yağ ve margarin sirkeyi bir kaba koyup bir guzel hepsini karıştırıyoruz,daha sonra unu ve kabartma tozunu katıyoruz, burada aldığı dek un katıyoruz, hamur kulak memesi yumukşaklığına ulaşmadan biraz daha sert bir hamur elde edene değin yoğuruyoruzHamur kıvama gelince yarım saat dinlendiriyoruzHamur dinlendikten sonra 5 asıl parçaya bölüyoruz, baklavamız beş katlı olacak, bir ana parcayıda 15 asistan parcaya bölüyoruz
Sonradan bu 15 parçayı tek tek merdane ile cay tabağı büyüklüğünde acıyoruz,
bu 15 parçayı açtıkça defalarca koyuyoruz, hamurun yapışmaması için her kata nişasta serpiyoruz, 15 parçanın açılması tamamlandıktan sonradan tümü bir arada iken yani 15 ide ustuste bir halde merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruzhamurumuz tepsi buyuklugunu alınca yağlanmış tepsimize birincil katımızı koyuyoruz Üzerine bolll bol dövülmüş cevizimizi serpiyoruz
Öteki 234ve 5 başlıca parçalarda 15erli bölünüp aynı şekilde açılıyor, her kata bol bol ceviz serpiştiriyoruz
Tamamı bittikten daha sonra el bileklerimiz oldukca agrımış ama baklavayı bitirmis olmanın sevinci ile kesmeye başllıyoruz *
Resimli Basit Ev Baklava Tarifi
Baklavanın Malzemeleri
Un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı akıcı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
mısır nişastası
Şerbeti İçin
4 bardak şeker
5 bardak su bir kaç damla limon suyu
Konut Baklavası Yapılışı
Sütü ,yumurtalarımızı ,ciçek yağ ve margarin sirkeyi bir kaba koyup bir guzel hepsini karıştırıyoruz,daha sonra unu ve kabartma tozunu katıyoruz, burada aldığı dek un katıyoruz, hamur kulak memesi yumukşaklığına ulaşmadan biraz daha sert bir hamur elde edene değin yoğuruyoruzHamur kıvama gelince yarım saat dinlendiriyoruzHamur dinlendikten sonra 5 asıl parçaya bölüyoruz, baklavamız beş katlı olacak, bir ana parcayıda 15 asistan parcaya bölüyoruz
Sonradan bu 15 parçayı tek tek merdane ile cay tabağı büyüklüğünde acıyoruz,
bu 15 parçayı açtıkça defalarca koyuyoruz, hamurun yapışmaması için her kata nişasta serpiyoruz, 15 parçanın açılması tamamlandıktan sonradan tümü bir arada iken yani 15 ide ustuste bir halde merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruzhamurumuz tepsi buyuklugunu alınca yağlanmış tepsimize birincil katımızı koyuyoruz Üzerine bolll bol dövülmüş cevizimizi serpiyoruz
Öteki 234ve 5 başlıca parçalarda 15erli bölünüp aynı şekilde açılıyor, her kata bol bol ceviz serpiştiriyoruz
Tamamı bittikten daha sonra el bileklerimiz oldukca agrımış ama baklavayı bitirmis olmanın sevinci ile kesmeye başllıyoruz *